Nokian Tyres byla opět zařazena do prestižního indexu udržitelnosti DJSI

Nokian Tyres byl již počtvrté v řadě zařazen do Dow Jonesova světového indexu udržitelnosti DJSI. Společnost byla rovněž vybrána pro přísněji definovaný evropský index DJSI.

To znamená, že společnost patří mezi nejudržitelnější společnosti na světě. Společnost získala plných 100 bodů v kategoriích Řízení jakosti produktů a stažení produktů z oběhu, Environmentální reporting, Environmentální politika, Reporting managementu a Sociální reporting.

„Jsme hrdí na to, že můžeme prokázat naše vedoucí postavení v oblasti udržitelnosti a že jsme dosáhli tohoto uznání. V květnu 2020 se společnost Nokian Tyres stala první pneumatikářskou společností, které iniciativa Science Based Targets (SBTi) schválila její cíle ohledně snižování emisí skleníkových plynů. Celý náš tým po celém světě tvrdě pracuje na dosažení těchto cílů a nepřetržitě se zdokonaluje ve všech oblastech udržitelnosti,“ říká Jukka Moisio, prezident a generální ředitel společnosti.

Za posledních šest let snížila společnost Nokian Tyres emise CO2 z výroby svých produktů o 44 %. Valivý odpor pneumatik Nokian Tyres se snížil v průměru o 8 %, což odpovídá množství výfukových plynů, které by jinak za rok vypustilo do ovzduší 65 000 vozidel. Cílem této odhodlané aktivity je zvýšit ohleduplnost produktů vůči životnímu prostředí se zachováním maximální bezpečnosti.

Seznam celosvětově nejvíce udržitelných společností – včetně Nokian Tyres

Světový index udržitelnosti DJSI zahrnuje firny, které jsou lídry na trhu z hlediska udržitelnosti podle stanovených kritérií agentury SAM, která je nyní součástí společnosti S&P Global. Každý rok SAM hodnotí více než 7 300 společností z celého světa. Hodnocení trvalé udržitelnosti společností se provádí již od roku 1999 a zaměřuje se na kritéria, která jsou specifická pro dané odvětví i z finančního hlediska.

Pro investory se jedná o vysoce ceněné a komplexní hodnocení trvale udržitelného podnikání. Letošní hodnocení společností vychází z jejich činnosti v roce 2019. Do indexu jsou zahrnuty vždy jen přední společnosti z každého odvětví.

Nokian Tyres

Nokian Tyres vyvíjí a vyrábí prémiové pneumatiky pro řidiče, kteří oceňují bezpečnost a udržitelnost. Inspirováni naším skandinávským dědictvím vyrábíme inovativní pneumatiky pro osobní vozidla, nákladní automobily a těžké stroje, které vám zaručují bezstarostnou jízdu ve všech podmínkách. Náš řetězec Vianor se specializuje na údržbu vozidel a služby týkající se pneumatik. V roce 2018 měla společnost Nokian Tyres okolo 4 800 zaměstnanců a tržby přibližně 1,6 miliard eur. Akcie Nokian Tyres jsou obchodovány na burze Nasdaq Helsinki.

Nokian Tyres CE a NejBusiness.cz

22. listopadu 2020