Coca-Cola podpořila frontové linie 26,2 miliony

Coca-Cola podpořila frontové linie 26,2 miliony

Coca-Cola HBC v rámci pomoci s COVID-19 rozjela nebývale širokou podporu v různých oblastech. Letos už nemocnice, pracovníky v prvních liniích a dobrovolnické spolky podpořila 2 100 000 lahvemi nápojů v celkové hodnotě 26,2 milionu korun. Firma v počátku pandemie zároveň využila své know-how a vyrobila přes 65 tisíc prázdných lahví na dezinfekci pro městské úřady, hasiče nebo Letiště Praha. Dále také transformovala své nápojové automaty ve vybraných obchodních centrech na tzv. „Rouškomaty“. Plný výtěžek z prodeje jde dodavateli roušek, Charitě Kralupy nad Vltavou. V rámci podpory segmentu HORECA se společnost zapojila i do řady gastro iniciativ, které v průběhu pandemie vznikly.

Coca-Cola HBC se zavázala k podpoře svých zaměstnanců, spotřebitelů, zákazníků a komunit hned v počátku pandemie COVID-19. Proto již od jara pomáhá tam, kde je potřeba. Všechny administrativní pozice včetně call centra převedla do režimu práce z domova a přijala maximální možná bezpečnostní opatření pro kontinuitu výroby, servis zákazníků i zásobování. Zaměstnanci se také sami zapojili do dobrovolnických aktivit. Jednou z nich je trasování rizikových kontaktů v rámci projektu Chytré karantény Ministerstva zdravotnictví, kde nyní pomáhá 19 dobrovolníků zastupující různá oddělení a pozice, včetně středního a vyššího managementu.

„Naprostou prioritou je udělat maximum pro bezpečí zaměstnanců, zůstat na blízku našim zákazníkům a pomoci komunitám. Kolegům, kteří v první vlně nemohli vykonávat svou práci jsme vypláceli 80 % mzdy místo zákonných 60 %. Zároveň se po celou dobu snažíme podporovat i naše zákazníky – hotely, restaurace, kavárny. Zapojili jsme se do řady jejich projektů a nabízeli společně třeba obědové menu zdarma pro zdravotníky a záchranné složky, podpořili projekty Vaříme nepostradatelným, Nekašleme na vás nebo Jedlo zdravotníkom, v rámci kterých jsme rozdali téměř 130 tisíc nápojů v hodnotě 840 tisíc korun. Hygienickým stanicím pak už několik týdnů pomáháme s kolegy v bezpečí našich domovů trasovat rizikové kontakty napříč celou republikou. Na tomto projektu se plánujeme podílet až do konce roku,“ uvádí Patricie Šedivá, manažerka externí komunikace a vnějších vztahů v Coca-Cola HBC CZ/SK.

Její slova doplňuje Jan Václav Kašpar, manažer společenské odpovědnosti a komunit Coca-Cola HBC CZ/SK: „Neustále monitorujeme, kde je naše podpora potřebná a snažíme se reagovat co nejrychleji. Nápoje pro první linie jsme aktuálně poskytli zdravotníkům v nemocnicích napříč celou zemí: v Praze Motol, na Homolce, Královské Vinohrady, dále v nemocnicích v Plzni, Mariánských lázních, Chebu, České Lípě, Kolíně, Jihlavě, sv. Anny v Brně, ve Zlíně, Karviné, Českých Budějovicích nebo záchranné službě Královéhradeckého kraje, kam spadá Broumovský region, kde máme závod Natura,“ vypočítává a dodává, že na Slovensku firma podpořila například nemocnici Košice nebo Miestny podnik verejnoprospešných služieb Petržalka, kam poskytla stany pro testování koronaviru.

Větší část podpory na Slovensku jde přes Červený kříž. Ten podporuje za systém Coca-Cola ve spolupráci s Coca-Cola Company ČR a SR – letos ten slovenský získal přes 200 tisíc euro, český pak 6,3 milionu korun. Český červený kříž použil většinu těchto peněz na podporu výroby plicních ventilátorů CoroVent vyvinutých týmem odborníků z ČVUT spolu s dobrovolníky z platformy COVID19CZ. Slovenský červený kříž za tyto prostředky zajistil nákup zdravotnických stanů, které se využívají pro působení dobrovolníků v areálech nemocnic. Coca-Cola Company ČR a SR také minulý týden oznámila další podporu Červeného kříže, a to v rámci letošní vánoční kampaně s hlavní výzvou #DarujmeSe. Firma nechala vyrobit 3 miliony etiket s QR kódem pro pomoc organizaci v Česku i na Slovensku. Princip je jednoduchý, v chytrém telefonu stačí otevřít mobilní bankovnictví a kamerou naskenovat QR kód umístěný na etiketách nápojů Coca-Cola. Ten přivede darujícího přímo na bankovní platbu Červenému kříži. Každý tak bude moci přispět jakoukoli částkou těm, pro které letošní Vánoce nebudou úplně tradičním časem pohody.

Coca-Cola HBC Česko a Slovensko

Coca‑Cola HBC Česko a Slovensko je členem skupiny Coca‑Cola HBC, jednoho ze tří největších producentů značkových nápojů společnosti The Coca‑Cola Company na světě. Skupina operuje ve 28 zemích Evropy, Asie a Afriky a nabízí nápoje více než 600 milionům spotřebitelů. Centrála skupiny je ve Švýcarsku a její akcie jsou obchodovány na burzách v Londýně, New Yorku a Aténách. Provozuje výrobní závod v Praze-Kyjích, stáčírnu vody Natura v Teplicích nad Metují a řadu obchodních a distribučních center.

Zdroj informací

Coca-Cola Česká Republika s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

19. listopadu 2020

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.2674 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál