Třetí etapa energeticky úsporného projektu Ecocity Malešice je zkolaudovaná

Třetí etapa energeticky úsporného projektu Ecocity Malešice je zkolaudovaná

Developerská společnost JRD dokončila výstavbu třetí etapy projektu Ecocity Malešice. Stávající rezidenční areál s vnitřním parkem tak doplnily dvě energeticky úsporné budovy s 79 zdravými byty. Projekt, vloni označený Českou radou pro šetrné budovy za jednu z deseti přelomových staveb uplynulé dekády, je již zcela vyprodaný.

Oba zkolaudované domy, jejichž vchody nesou názvy Habr a Jasan, se doplňují s pěti budovami z předchozích etap v logický a ucelený urbanistický celek. Rezidenční komplex Ecocity Malešice tak nyní tvoří sedm budov s celkem 190 byty v dispozicích 1+kk až 4+kk. Ke všem bytovým jednotkám patří předzahrádka, balkon nebo terasa s výhledem do vnitřního parku se zelení, komunitní zahrádkou, altánem, dětským a workout hřištěm. Ten je, díky architektonickému řešení studia Podlipný Sladký architekti, zcela v souladu s udržitelným městským bydlením 21. století.

„Jsme hrdí na to, že se projekt Ecocity Malešice zařadil mezi deset přelomových šetrných staveb minulého desetiletí. Jeho interiéry jsou totiž vybavené moderními technologiemi, jako je systém řízeného větrání s rekuperací tepla, které zajišťují neustálý přísun čerstvého vzduchu se stabilní teplotou i vlhkostí a snižují spotřebu energie. K tomu přispívají také další environmentálně šetrné prvky – např. chytrá lavička, jež využívá sluneční energii pro monitoring okolní teploty nebo dobíjení mobilních telefonů,“ konstatuje Pavel Krumpár, obchodní ředitel JRD, a dodává. „O potenciálu projektu svědčí i to, že jsme na jeho třetí etapu získali, jako úplně první rezidenční developer v České republice, podporu ze Státního fondu životního prostředí v programu Nová zelená úsporám.“

JRD

Společnost JRD s.r.o. byla založena v roce 2003. Jako první developer v České republice se zaměřila na výstavbu nízkoenergetických a pasivních bytových domů a v současné době je na tomto trhu lídrem. O kvalitě jejích projektů se zdravým bydlením, které realizuje se spoluinvestory, svědčí nejen zájem klientů, ale také řada ocenění, jež stavby za svůj architektonický a ekologický přínos získaly v mnoha renomovaných soutěžích. Uspěly například v mezinárodní soutěži moderních stavebních projektů s výjimečnou energetickou, konstrukční a architektonickou hodnotou Building Efficiency Awards (BEFFA) nebo v soutěžích Fasáda roku, Best of Realty – Nejlepší z realit, E.ON Energy Globe Award a Český energetický a ekologický projekt roku. Energeticky pasivní projekt Ecocity Malešice se navíc umístil v roce 2019 mezi deseti přelomovými šetrnými stavbami poslední dekády zvolenými členy České rady pro šetrné budovy.

JRD zrealizovala již 23 developerských projektů. V současné době má v portfoliu 7 projektů (Kratochvíle Stochovská, Rezidence Michelangelova, Na hvězdárně Třebešín, Green Port Strašnice, Bohdalecké kvarteto, Touškovský háj a Císařská vinice), další v přípravě a věnuje se prodeji bytů v projektu Rezidence Silver Port pro investora Rezidence Na Palouku. Všechny její realizace představují vyšší kvalitu bydlení, která odpovídá standardům života 21. století. Velké bytové projekty Ecocity Malešice a Park Hloubětín snesou srovnání se špičkovými zahraničními projekty, jako jsou SolarCity v rakouském Linci, Newgate ve Vídni, Vauban ve Freiburgu, nebo švédský projekt Hammarby Sjöstad ve Stockholmu. Řada odborníků z ČR i zahraničí se jezdí na projekty JRD inspirovat a načerpat odborné znalosti.

JRD je členem České rady pro šetrné budovy, Centra pasivního domu, Asociace developerů a Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí. Její majitel Jan Řežáb je členem vědecké rady Univerzitního centra energeticky efektivních budov (UCEEB) ČVUT v Praze.

Zdroj informací

JRD s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

14. listopadu 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.3991 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál