Výzvy účetní profese v době automatizace a digitalizace

Již sedmý ročník konference Komory certifikovaných účetních (KCÚ) se uskuteční dne 11. listopadu 2020 od 9:00 do 16:00. Online konferencí s názvem „Výzvy účetní profese v době automatizace a digitalizace“ provedou Libor Vašek, předseda KCÚ, a Jolana Pražáková, členka Výboru KCÚ. Svou účast na akci mimo jiné přislíbil Jiří Fojtík z Generálního finančního ředitelství, který představí portál MOJE DANĚ a Pavla Strakošová z Ministerstva financí ČR, která shrne Vládou ČR schválený věcný záměr (nového) zákona o účetnictví.

První online konferenci Komory certifikovaných účetních otevře Milan Vodička, který účastníky seznámí se současnou legislativní úpravou v oblasti digitálního účetnictví. Robert Soudný představí nástroj wflow.com, který dokáže zpracovat doklady, vytěžit z nich data a zarchivovat je. Rutinní agendu zautomatizují a zefektivní roboti Michala Kříže ze společnosti Handybot.cz. Martin Plachý dále ukáže, jak lze data účinně, snadno a průběžně reportovat. Marcela Lonková ze společnosti This One s.r.o. mění již nějakou dobu svět účetnictví právě využíváním moderních digitálních nástrojů, jak na to slyší její klienti, zazní v odpoledním bloku. Možnostem vzdělávání v oblasti digitalizace pro finanční profesionály se bude věnovat Vierka Kučerová (ACCA).

Komora certifikovaných účetních a NejBusiness.cz

8. listopadu 2020