Komerční banka potvrdila pozici nejbezpečnější banky ve střední a východní Evropě

Americký časopis Global Finance opět udělil Komerční bance titul „Nejbezpečnější banka ve střední a východní Evropě“. Hodnocení renomovaného finančního periodika vycházelo z dlouhodobých ukazatelů ratingových agentur Moody's, Standard & Poor's a Fitch. Kromě regionálního evropského úspěchu získala Komerční banka prvenství i v rámci České republiky.

„Získané ocenění prestižního časopisu Global Finance potvrzuje důraz, který klademe na stabilitu a bezpečnost našeho udržitelného podnikání. Velmi si proto ceníme toho, že jsme z pohledu mezinárodní stability nejbezpečnější bankou v regionu střední a východní Evropy. Klíčové pro nás ovšem je, že nás jako bezpečnou banku vnímají i naši klienti, kterým nabízíme například bezplatnou softwarovou ochranu při používání internetového a mobilního bankovnictví Trusteer od IBM nebo vyspělou detekci podvodných plateb a faktur s využitím umělé inteligence,“ uvedl Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel KB.

V žebříčku nejbezpečnějších bank ve střední a východní Evropě následovaly za Komerční bankou tři polské banky. Časopis Global Finance vychází od roku 1987. Má více než 50 tisíc čtenářů v celkem 188 zemích světa.

Komerční banka, a. s. a NejBusiness.cz

29. října 2020