Bikero slaví nárůst prodejů o stovky procent

Bikero slaví nárůst prodejů o stovky procent

bikero, obchod s jízdními koly a dalším sportovním vybavením, zaznamenalo letos navzdory koronavirové krizi meziroční nárůst prodejů o 400 %. Důležitou součástí úspěchu byla jarní kampaň, která společnosti umožnila růst v době největší nejistoty, kdy konkurence naopak rušila objednávky a propouštěla lidi. Do následující období, kdy se díky zájmu Čechů o cyklistiku zvedl celý trh, už tak bikero vstupovalo mimořádně silné.

Tržby e-shopu bikero v dubnu meziročně vzrostly o 296 % a v květnu o 283 %, návštěvnost webu se meziročně zvýšila o 156 %. Fungování obchodu přitom na začátku roku výrazně zkomplikovala vládní opatření proti šíření koronaviru. „V sobotu brzo ráno mě vzbudil telefonát a zjistil jsem, že prodejny nesmí otevřít. Během několika hodin jsme ale dokázali zareagovat. Obchody jsme obtáhli páskami a připravili improvizovaná výdejní okna,“ popsal prvotní reakci Martin Kudrna, ředitel bikera.

Díky rychlé úpravě se nemusely prodejny úplně zavřít, ale i nadále vydávaly zboží objednané přes e-shop. bikero navíc už před krizí nabízelo unikátní službu – dodání objednaného kola, smontovaného a seřízeného, až domů s využitím vlastního kurýra. Právě tento aspekt se rozhodlo v komunikaci více zdůraznit, a to včetně rozsáhlé televizní kampaně.

„Když jsem objednávku spotů podepisoval, třásla se mi kolena. Byla to obrovská investice v nejisté době. Sami ale klientům radíme, že značky se nejlépe budují během krize. Nechtěl jsem kázat vodu a pít víno, tak jsme do toho šli,“ říká Jan Coufal, zakladatel bikero a ředitel reklamní agentury Czech Promotion v jedné osobě.

Boom cyklistiky v Česku

Televizní spoty doplnily i aktivity v online prostředí, včetně PPC reklam (Google Ads, Sklik a Facebook Ads), kde hrál nejdůležitější roli dynamický remarketing, prospectingové kampaně v obsahové síti a produktové kampaně. Dalším klíčovým kanálem se pak staly zbožové srovnávače.

Kampaň se do prodejů propsala nárůstem o stovky a některé dny i tisícovky procent. Rostla i znalost značky - bikero se stalo vůbec nejznámější značkou v kategorii.

„Když se opatření uvolnila, zájem o cyklistiku šel nejen v Česku výrazně nahoru. Veškerá naše konkurence začala skupovat kola, ale to už jich moc nebylo. Díky kampani jsme začali růst o měsíc před trhem, což zpětně vidíme i na výsledcích vyhledávání. Měli jsme čas se zásobit v době, kdy ostatní rušili předobjednávky, a dokonce jsme najímali propuštěné zaměstnance od konkurence,“ shrnul Martin Kudrna.

„Tento vývoj bylo hrozně zajímavé pozorovat jak z pohledu agentury, tak z pohledu klienta. Rád říkám, že bikero je moje marketingová laboratoř. Klient vám nikdy nedodá veškerá čísla, u vlastního projektu ale můžu dopad kampaně pozorovat do detailu a zkoumat vlivy různých druhů aktivit. Zároveň nám to dává možnost učit se chybami,“ říká Jan Coufal.

Komunikace odbornějších témat

bikero, které kombinuje vlastnosti kamenného obchodu a e-shopu, se během koronavirové krize vyprofilovalo jako přední internetový prodejce. Komunikaci se nyní obchod rozhodl ještě rozšířit, a to i za pomoci PR.Konektoru.

„Součástí našich služeb je odborná asistence zákazníkům. Chceme jim koupi kola maximálně usnadnit, naši technici jsou proto připraveni každé kolo seřídit a nastavit na míru konkrétnímu člověku. I proto kola doručují naši zaměstnanci a neposíláme je přes zásilkové služby. Právě naši expertízu chceme v komunikaci více zdůraznit,“ dodal Jan Coufal.

„Naším úkolem je v této souvislosti vyhledávat nová témata, a to jak pro korporátní komunikaci, tak pro lifestylovou. V médiích tak budeme soustavně posilovat pozici bikera i jeho zástupců jako odborníků na cyklistiku v Česku,“ popsal Jan Pácl z PR.Konektoru.

bikero je na trhu od roku 2015 a v současnosti provozuje kromě e-shopu dvě kamenné prodejny – v Hradci Králové a v Praze. Právě v hlavním městě v následujících měsících přibyde ještě jedna.

Zdroj informací

bikero a NejBusiness.cz

Datum

24. října 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.2892 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál