SECURITAS představil nové řešení mobilní vzdálené ochrany

Vzdálený monitoring areálu, reproduktor pro živou komunikaci operátora a reflektory pro osvětlení oblasti. To vše nabízí nová mobilní podoba vzdáleného online monitoringu, který představila bezpečnostní agentura SECURITAS ČR. Nejnovější mobilní Remote Video Solution (zkráceně RVS) lze jednoduše přesouvat dle potřeby, a to pomocí pouhého paletového vozíku.

„Novou žirafu, jak interně nazýváme mobilní RVS, jsme vytvořili s důrazem na maximální flexibilitu a praktičnost. Řešení lze snadno přesouvat v rámci areálu, a přitom dokáže zastřežit oblast o průměru 120 metrů ve dne i v noci,“ popisuje Jan Huml, technický ředitel SECURITAS ČR. Mobilní „žirafa“ zvedá hlavu do výšky 6,3 m, disponuje 4 kamerami s rozlišením 5 MPix a díky IR přísvitu dohlédne i v noci do vzdálenosti až 60 m. Samozřejmostí je pokročilá analytická funkce kamer za využití umělé inteligence.

Operátor ovládá reproduktor i reflektory

Praktickou funkci zastává v RVS reproduktor, s jehož pomocí může dispečer Securitas Operations Centre (SOC) řešit poplachové stavy rychle a účinně pomocí přímého oslovení narušitele. V tom mu pomáhá i vzdálené ovládání čtyř LED reflektorů o celkovém výkonu 200 W, které jsou taktéž součástí řešení. Operátor SOC tak potenciální pachatele nejenom osloví, ale doslova si na ně „posvítí“. Za běžného režimu pak můžou reflektory sloužit k osvětlení prací, které probíhají v okolí.

Mobilní RVS je ideální pro střežení skupinových akcí, liniových staveb, krátkodobých stavenišť či krátkodobě odloženého materiálu a majetku. Celková hmotnost mobilního RVS je cca 300 kg, transport v rámci areálu je možné zajistit pomocí paletového či vysokozdvižného vozíku, na delší vzdálenosti pak na přípojném vozíku nebo hydraulickou rukou.

Cena mobilního RVS závisí na době pronájmu. V ceně pronájmu je služba operátora a s ním i okamžitá reakce na poplachové stavy. Podmínkou zapojení je přítomnost elektrického napájení.

Securitas

Securitas je globálním lídrem v oblasti bezpečnosti. Naše bezpečnostní řešení vytváříme na základě specifických požadavků zákazníků, a to kombinacemi fyzické ostrahy, mobilních a monitorovacích služeb, elektronického zabezpečení, služby fire a safety a managementu řízení rizik. Kdekoliv, od malého obchodu po velké areály, znalosti našich 370 000 pracovníků nás činí odlišnými.

SECURITAS ČR s.r.o. a NejBusiness.cz

21. října 2020