Samsung poprvé využívá herní platformu k představení novinek

Společnost Samsung Electronics posouvá hranice v oblasti virtuálních zážitků – na platformě Unreal Engine firmy Epic Games uspořádala online konferenci, na níž představila své novinky na nadcházející sezónu.
Akce nazvaná Samsung Life Unstoppable nabídla návštěvníkům jedinečnou procházku virtuálním světem a zároveň předvedla současné možnosti nejmodernějších technologií umožňujících online zážitky v reálném čase na nejvyšší úrovni. Samsung tak nastavil laťku pro všechny příští podobné akce.

Při přípravě konference spojil Samsung síly s kreativní agenturou Smyle, která má s vytvářením neobyčejných zážitků dlouholeté zkušenosti. Díky originálnímu uvažování a jednoznačné orientaci na uživatele se oběma společnostem podařilo představit zcela nový styl živých akcí ve formě hyperrealistického 3D prostředí, v němž Samsung předvedl své novinky v oblasti mobilních a nositelných technologií, televizí, audiotechniky a domácích spotřebičů.

V rámci virtuální prohlídky, která bude k dispozici celý měsíc, mohou účastníci procházet vzorový dům zvaný Samsung House, kde najdou vše od moderní kuchyně přes venkovní terasu až po detailní pohled na propojený ekosystém inteligentních produktů. Na různých místech prohlídky se na televizních obrazovkách a displejích chytrých telefonů a tabletů objevují zástupci Samsungu, předváděli jednotlivé novinky a vysvětlovali jejich přednosti.
Akce je interaktivní – zákazníci si mohou prohlížet jednotlivé produkty individuálně a zjišťovat o nich více informací. Kromě toho se na různých místech ve virtuální domácnosti skrývají nejrůznější „velikonoční vajíčka“, takže celá konference získala i herní prvek.

Autoři dbali na každý detail, od obrazů na zdech až po barvu čalounění pohovky. Vše volili na základě důkladného zkoumání, jaký typ uživatelů se akce v Samsung House nejpravděpodobněji zúčastní. Těm pak připravili opravdu domácké prostředí.

Virtuální zážitek na takovéto úrovni vyžaduje dokonalý design, věrné prostředí a emocionální hloubku. Za tímto účelem se uplatnilo hned několik nových technologií:

• Monitoring světelných paprsků v reálném čase – výsledkem byly neuvěřitelně realistické tonální přechody, odrazy a stíny na všech virtuálních objektech v prostředí Samsung House.

• Špičkový zvuk ve formátu 8D, který návštěvníky doslova pohltil a přenesl do jiné dimenze. Základem byl 360stupňový prostorový zvuk vytvářející intimní osobní spojení mezi reproduktory a návštěvníky.

• Technologie pixel streamingu, díky níž si zákazníci mohli užívat obrazu v reálném čase a ve vysoké kvalitě na všech typech zařízení.

• Augmentovaná neboli rozšířená realita, která v celém prostředí oživovala interaktivní prvky a digitální svět se díky ní mísil s tím skutečným.

„Inovace jsou pro Samsung základem všeho a netýká se to jen našich produktů, ale všeho, co děláme,“ vysvětluje Benjamin Braun, marketingový ředitel Samsung Europe.
„Díky téhle nové a originální virtuální expozici si naši zákazníci mohou prohlédnout naše novinky na vlastní oči zblízka, aniž by si na ně ve skutečnosti sáhli. Doufáme, že tím své produkty dostaneme v budoucnu k většímu počtu zájemců – a nejen v současné době, která cestování a setkávání po celém světě příliš nepřeje.“

„Žádná jiná virtuální akce ještě nikdy nebyla takhle interaktivní – dláždíme tak cestu pro virtuální zážitky budoucnosti,“ tvrdí Matt Margetson, ředitel pro inovace ve společnosti Smyle. „Díky platformě Unreal Engine dokážeme návštěvníky dostat přímo do akce lépe než kdykoli dosud. Jsme rádi, že jsme se toho po boku Samsungu mohli zúčastnit a nastavit tak laťku pro příští představování nových produktů po celém světě. Tohle přitažlivé virtuální prostředí se k takové příležitosti skvěle hodí, zejména když jde o značku, pro niž jsou inovace vším.“

Virtuální prohlídka Samsung Life Unstoppable je dostupná od 2. září na adrese:

Samsung a NejBusiness.cz

18. září 2020