Lifesize rozšiřuje konektivitu s Microsoft Teams a dalšími videokonferenčními platformami

Lifesize rozšiřuje konektivitu s Microsoft Teams a dalšími videokonferenčními platformami

Společnost Lifesize, která je celosvětově významným inovátorem v oblasti podnikové komunikace, oznámila zvýšenou podporu konektivity mezi svými systémy řady Lifesize Icon (s podporou 4K rozlišení), platformou Microsoft Teams a dalšími videokonferenčními službami třetích stran. Rozšíření podpory umožní uživatelům v jednacích místnostech za pomocí jejich stávajících zařízení Lifesize jednodušším a pružnějším způsobem přepínat mezi různými druhy cloudových videokonferenčních služeb.

„Nové možnosti přinesou další zjednodušení spolupráce mezi systémy Lifesize v zasedacích místnostech a videokonferenčními službami třetích stran. Tímto krokem Lifesize boří překážky, které dosud bránily připojení se k interním nebo externím hovorům bez ohledu na platformu,“ říká Andrej Hronec ze společnosti Audiopro, distributora Lifesize pro ČR.

Díky nadcházející softwarové aktualizaci, kterou bude možné provést prostřednictvím cloudu, budou uživatelé moci připojit své laptopy k podporovaným systémům Lifesize Icon. Během připojení ke komunikačním platformám Microsoft Teams, Google Meet, Cisco Webex, BlueJeans a Zoom tak budou moci v rámci nativního prostředí využívat mimořádnou úroveň 4K videa i vysokou kvalitu zvuku systémů, které jsou instalovány v jednacích místnostech. Nové řešení během video hovorů na platformách třetích stran pracuje s flexibilitou BYOD přístupu, zbavuje se limitů vestavěných webkamer a zvukových rozhraní desktopových nebo mobilních zařízení a doplňuje dlouhodobou interoperabilitu založenou na protokolech SIP a H.323.

„Vzhledem k tomu, že firmy v současnosti motivují své zaměstnance k častější a efektivnější spolupráci na úrovni video hovorů, je schopnost systémů mezi sebou vzájemně bez omezení komunikovat důležitější než kdy jindy. Naši zákazníci by tak měli získat privilegium využívat svůj vysoce kvalitní hardware Lifesize s jakoukoliv videokonferenčních službou,“ říká Andrej Hronec a dodává: „Organizacím, které se po koronavirové pandemii postupně snaží obnovit svůj provoz, přináší spojení systémů Lifesize Icon, platformy Microsoft Teams a dalších cloudových video služeb důležitý nástroj, s jehož pomocí mohou své zasedací místnosti odbavit technologií, která podporuje široce využívané komunikační platformy, a která dovoluje uživatelům připojit se prostřednictvím svých oblíbených zařízení k většímu množství video hovorů.“

Správci audiovizuálních a IT systémů nepochybně ocení jednodušší cestu k vytvoření kompatibilního celofiremního videokonferenčního systému (na úrovni hardwaru i softwaru) s prvky BYOD, jednodušší technické provedení podnikových zasedacích místností a větší návratnost investic do jejich vybavení.

Rozšířená podpora video hovorů, které jsou v zasedacích místnostech s hardwarem Lifesize prováděny přes platformu Microsoft Teams, vychází z existující integrace cloudových videokonferenčních služeb Lifesize s Microsoft Teams a Microsoft Outlook, které umožňují plánování nebo iniciování video hovorů Lifesize přímo z aplikací Teams a Outlook.

Audiopro

Na českém trhu působí Audiopro od roku 2002. Je autorizovaným distributorem více než 50 zahraničních společností s profesionální AV technikou, technologiemi pro sdílení dat, cloudovými službami, speciálními komunikačními a monitorovacími systémy. Navrhuje a realizuje vlastní zakázková systémová řešení na míru vašemu oboru.

Ať už se jedná o komerční nebo rezidenční sféru, útvary státní správy nebo bezpečnostní a záchranné složky, snahou je zjistit potřeby zákazníků a najít řešení adekvátní jejich požadavku.

AV technikou a technologiemi z oblasti studiových a ozvučovacích systémů vybavuje Audiopro nejrůznější průmyslové i komerční prostory, interiéry i exteriéry. Zaměřuje se na komplexní řešení a dodávky na klíč. Prostřednictvím cloudových služeb, videokonferenčního a prezentačního vybavení nabízí řešení šitá na míru malým i velkým firmám. Nejen těm, ale také rezidenčnímu využití slouží produkty z oblasti multimediální techniky, multifunkčních (smart) systémů a projekčních ploch.

Nabídka oddělení tzv. speciální techniky vychází z potřeb a požadavků IZS (Integrovaný záchranný sbor) a bezpečnostních složek státu, odráží požadavky plynoucí z jejich zkušeností a potřeb při práci v terénu. K těmto účelům slouží např. komunikační systémy s ochranou sluchu, sady pro skrytou komunikaci, autonomní komunikační systémy, systémy pro monitoring rozsáhlých oblastí, speciální optika ale i palivové články nebo bezpilotní prostředky.
Součástí společnosti Audiopro je i autorizovaný servis pro opravy všech zastupovaných značek. To dává firmě jednak výhodu obrovské součástkové základny a také plné podpory zahraničního výrobce.

Zdroj informací

Audiopro a NejBusiness.cz

Datum

7. srpna 2020

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.3176 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál