Novinka od českého výrobce potravin NATU: Březová voda

Český výrobce přírodních potravin NATU přináší elegantní způsob osvěžení v podobě březové vody. Pod značkou Absolutely Wild se po jarní sklizni vrací na český trh březová voda z nejstarších bříz nedotčených běloruských lesů. Tato tajemná tekutina skrytá v kmenech stromů je plná ryze přírodní síly, která skvěle chutná a zároveň prospívá celému organizmu. Tělo z něj čerpá důležité antioxidanty a živiny. Do praktických lahviček je stáčena čerstvá šťáva okamžitě v průběhu čtyřiadvaceti hodin od sběru.

Sladká míza, ve které lze rozeznat energii stromů, je nyní k dostání ve své nejčistší podobě. Ačkoliv u nás není tak známá, v severovýchodní Evropě má již dlouholetou tradici.

“Březová šťáva nám dává možnost jedinečného propojení s přírodou. Napít se lze ze studánky, je možné ochutnat šťávu z ovoce, zeleniny a pro někoho trochu nečekaně ze stromů. Šťáva z břízy je skvělým antioxidantem, chrání buňky před oxidativním stresem, zajišťuje uvolňování a spotřebu energie, přispívá k udržení normálního stavu kostí a zvyšuje celkovou odolnost nervů,” vysvětluje Kamila z NATU.

Březová voda je unikátní v tom, že sběr probíhá pouze na jaře. Právě v tomto období míza začne proudit kmenem, filtruje se přes kořeny a obohacuje se o zdraví prospěšné látky.

Při samotném sběru není stromům nijak ublíženo. Vlastně se s námi jen podělí o něco ze sebe. My díky tomu můžeme povyrůst a také oni pokračují dál ve svém rozkvětu.

Čistá i další přírodou vyladěné příchutě

NATU březovou vodu nabízí hned v několika variantách. Můžete sáhnout po té nejčistší podobě bez přidaného cukru, ale k dispozici je také varianta ochucená malinami, jablkem, meruňkou, matchou nebo aronií. Vše s minimálním podílem cukru a nízkým obsahem kalorií. Navíc tato kolekce březových vod získala v roce 2017 hlavní cenu v kategorii - Nejlepší organický nápoj na skandinávském veletrhu Nordic Organic Food Fair, Švédsko.

Březové háje Běloruska proslavil nejeden film či báseň. Prastaré břízy se s námi dělí o další ze svých kouzel.

Březová voda je vynikající sama o sobě, ale skvěle osvěží i v koktejlech či smoothies.

Tak šťastnou cestu na prázdninové výlety ve stínu přátelské, osvěžující břízy.

NATU s.r.o. a NejBusiness.cz

29. července 2020