Airbusy A380 společnosti Emirates se vrací na oblohu

Emirates informuje o nasazení ikonického letounu A380 na denní linku do Amsterodamu. Cestující letecké společnost mohou také od 2. srpna využít druhý denní spoj do Londýna na palubách A380. Obří letoun se vrací také do Paříže.

Let EK 001 obsluhovaný Airbusem A380 odlétl dnes v 07:45 místního času z Mezinárodního letiště v Dubaji na letiště Heathrow v Londýně. Stejně tak let EK 073 opustil v 08:20 místního času Dubaj a zamířil na pařížské letiště Charlese de Gaulla. Obě linky na palubě této vlajkové lodi Emirates přepravují poprvé od března letošního roku komerční zákazníky.

Na cestující mířící do Paříží čeká také speciální přivítání, jelikož let EK 073 je prvním a také jediným plánovaným letem Airbusu A380, který bude provozován na jednom z hlavních evropských letišť od vypuknutí pandemie.

Letecká společnost také pokračuje v postupné obnově letecký spojů do dalších sedmi měst: Atény, Barcelona, Ženeva, Glasgow, Larnaka, Mnichov a Řím. V následujících dnech budou také obnoveny letecké spoje do Malé (od 16. července), Washingtonu DC (od 16. července) a Bruselu (od 17. července).

Emirates momentálně nabízí spojení do více než 50 destinací v oblasti mezi Amerikou, Evropou, Blízkým východem, Afrikou a Asijsko-pacifickým regionem prostřednictvím centrály v Dubaji.

Znovuotevření Dubaje

Zákazníci Emirates mohou navštívit také Dubaj, a to díky směrnicím, které od 7. července povolují vstup do města cestujícím s obchodním či turistickým záměrem.

Zdraví a bezpečí na prvním místě

Emirates také přijala ucelený soubor bezpečnostních opatření, aby zajistila zdraví a bezpečí všech zákazníků i zaměstnanců společnosti, a to jak na zemi, tak ve vzduchu.

Cestovní omezení

Cestující společnosti Emirates jsou upozorňováni, že v řadě zemí nadále platí cestovní omezení. Letu se budou moci zúčastnit, pokud splní cestovní požadavky a kritéria cílových destinací.

Emirates a NejBusiness.cz

21. července 2020