IDC-softwarehouse navýšila během pandemie rychlost datacentra na dvojnásobek

Dodavatel firemních IT řešení, IDC-softwarehouse, modernizuje své datové centrum v komplexu Nagano na pražském Žižkově. Během jara zvýšili rychlost přenosu dat, kapacitu i bezpečnost. Společnost se specializuje zejména na dodávání služeb pro online zdravotnictví. Právě tento sektor očekává v nejbližších letech prudký nárůst poptávky a také nároků na rychlost a správu dat.

„V posledních měsících jsme napříč všemi odvětvími pocítili důležitost digitalizace. V datacentru IDC-softwarehouse jsme právě proto kompletně vyměnili IT infrastrukturu, aby splňovala nejvyšší standardy bezpečnosti a spolehlivosti,” říká Karel Diviš, ředitel a zakladatel společnosti IDC-softwarehouse.

Společnost v datovém centru provozuje hostingové služby, SaaS, PaaS a IaaS pro své klienty. Cílem modernizace bylo přinést zákazníkům moderní technologie pro vyšší flexibilitu, bezpečnost a výkon jejich řešení. Páteřní síť nové infrastruktury pracuje s rychlostí 100Gbps a jednotlivé prvky jsou do ní připojené 4x25 Gbps.

„Bezpečnost je spolu s rychlostí přenosu dat tím nejdůležitějším požadavkem. Pro šifrování používáme systém Dell EMC Unity – Data at Rest Encryption. Je to velice účinný nástroj pro šifrování informací, který samozřejmě splňuje veškeré nároky ochrany citlivých údajů a zásady stanovené GDPR,” komentuje změny v datovém centru Karel Diviš.

Cluster sám je tvořen pomocí virtualizační platformy VMware, která se společnosti dlouhodobě osvědčila jako nejspolehlivější. Další komponenty infrastruktury tvoří řešení od Force 10, Intel, Dell-EMC nebo Veeam.

Datové centrum provozuje společnost IDC-softwarehouse již od roku 2001, kdy rozbíhala letenkové systémy. Díky posledním úpravám je schopna kapacitu dál rozšiřovat.

IDC-softwarehouse

IDC-softwarehouse vznikla v roce 2000, zabývá se kompletním outsourcingem IT, vývojem software na zakázku a konzultačními a integračními projekty především v oblasti soukromé zdravotní péče. Poskytuje také cloudové služby vlastního datového centra.

IDC-softwarehouse a NejBusiness.cz

18. července 2020