STELLANTIS: Jméno nové skupiny vzešlé z fúze FCA a PSA

Společnosti Peugeot S.A. („skupina PSA“) a Fiat Chrysler Automobiles N. V. ( „FCA“) v současné době realizují plán fúze 50:50, jenž byl definován v dohodě o sloučení oznámené 18. prosince 2019. Nyní společnosti dokončily důležitou etapu plánu a oznamují, že název nové skupiny bude Stellantis.

Stellantis vychází z latinského slovesa „stello“, což znamená „„zářit hvězdami“. Inspiraci čerpá z nového a slibného spojení legendárních automobilových značek a silných firemních kultur, které se společně stanou jedním z nových lídrů budoucí éry mobility, a zároveň přitom zachovají veškerou jedinečnou hodnotu jak celku, tak svých dílčích složek.

Stellantis spojuje velikost skutečně globální společnosti, nadání lidí, know-how a zdroje umožňující poskytovat udržitelná řešení mobility pro nadcházející desetiletí.

Latinský původ názvu vzdává hold bohaté historii obou zakládajících společností, zatímco evokace astronomie ukazuje na energii, optimismus a schopnosti obnovy, jež inspirovaly celou fúzi, která změní automobilový průmysl.

Proces vytváření nového názvu začal krátce po oznámení dohody o fúzi. Podílely se na něm vrcholové managementy obou společností a skupina Publicis.

Název Stellantis bude používán výhradně na úrovni skupiny jako firemní značka. Dalším krokem v tomto procesu bude odhalení loga, které se spolu s názvem stane identitou společného podniku. Názvy a loga stávajících značek skupiny Stellantis zůstanou nezměněny.

Jak již bylo uvedeno, dokončení projektu fúze by mělo proběhnout v prvním čtvrtletí roku 2021, při splnění obvyklých podmínek dokončení, včetně schválení akcionáři obou společností na jejich mimořádných valných hromadách a splnění antimonopolních a dalších regulačních požadavků.

FCA

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) je nadnárodní automobilka, která navrhuje, vyrábí a prodává vozy tvořící její portfolio: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep®, Lancia, Ram a Maserati. Rovněž prodává díly a služby pod značkou Mopar a působí v oblasti komponentů a výrobních systémů pod značkami Comau a Teksid. FCA zaměstnává po celém světě téměř 200 000 osob.

Skupina PSA

Skupina PSA má jedinečné zkušenosti v oblasti automobilového průmyslu a poskytuje inovativní mobilní řešení, která dokážou splnit očekávání všech zákazníků. Skupina PSA zahrnuje pět automobilových značek – Peugeot, Citroën, DS, Opel a Vauxhall – a prostřednictvím značky Free2Move poskytuje různorodou nabídku služeb konektivity a mobility. Její strategický plán „Push to Pass“ představuje první etapu naplnění vize „Být špičkovým výrobcem automobilů a preferovaným celoživotním poskytovatelem služeb mobility zákazníkům“. Je jedním z průkopníků poskytování vozů se samočinným řízením a vysokou úrovní konektivity. Její aktivity zahrnují i financování (Banque PSA Finance) a výrobu automobilového příslušenství (Faurecia).

P Automobil Import s.r.o. a NejBusiness.cz

17. července 2020