DS je v prémiovém segmentu referencí ve snižování emisí CO2

Společnost DS Automobiles se naplno zapojila do přechodu na nové zdroje energií. Díky zkušenostem z Formule E, kde tým DS Techeetah a Jean-Éric Vergne získali mistrovské světové tituly, je modelová řada E-Tense na velmi aktivním trhu s prémiovými elektromobily referenčním měřítkem. Odborné znalosti a zkušenosti ze světa závodů vedly značku k přijímání konkurenčních technických řešení ve prospěch zákazníků a snižování emisí CO2.

Od roku 2019 jsou vozy DS 3 Crossback a DS 7 Crossback nabízeny i ve verzi s elektromotorem. Vlajkový sedan DS 9 se v nejbližší době objeví s řadou převážně plug-in hybridních motorů s výkonem 225–360 k.

V žebříčku prémiových značek nabízejících různé druhy pohonů stojí společnost DS Automobiles v čele, v první polovině roku byly její průměrné emise 79,9 g CO2/km, zatímco žádný jiný prémiový výrobce se nedostal pod hranici 110 g.

Tento výkon je výsledkem tvrdé práce na výzkumu a vývoji, který vedl k návrhu vozů DS 3 Crossback a DS 7 Crossback. Jejich účinnost se opírá o efektivní víceenergetické platformy, špičkové technologie a nižší hmotnost, které je staví na špičku příslušných segmentů.

Značka DS Automobiles je držitelem titulu ve Formuli E a v současnosti stojí v čele pořadí v šampionátu 2019/2020. Na závodních tratích i v běžném provozu tak navazuje na své vedoucí postavení.

DS Automobiles

Značka DS, která vznikla v roce 2015, se opírá o výjimečný odkaz vozu DS z roku 1955. Jejím základním rysem je avantgardní duch a ambicí ztělesnit know-how francouzského luxusu v automobilovém odvětví. DS Automobiles je prémiovou značkou skupiny PSA.

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření a milují nové technologie, u druhé generace modelů DS se snoubí elegance a špičkové technologie. SUV DS 7 Crossback, DS 3 Crossback a DS 9 tvoří modelovou řadu šesti vozů, které jsou v nabídce i ve verzi s elektromotorem a označením E-Tense.

100% elektrický DS 3 Crossback E-Tense, hybridní plug-in DS 7 Crossback E-Tense 4×4 s výkonem 300 k a pohonem 4 kol a emisemi pouhých 30 g CO2/km, využívají know-how, které DS získala společně se získáním Poháru pilotů i týmů ve Formuli E 2018/2019.

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, l’expérience DS“ pro jedinečný zážitek z kontaktu se značkou DS.

Značka DS, která je přítomna v 39 zemích, vytvořila a vyvinula exkluzivní prodejní síť, kterou tvoří po celém světě 427 showroomů DS Stores a DS Salons.

DS Automobiles a NejBusiness.cz

9. července 2020