L’Oréal představuje nové odvážné cíle v oblasti udržitelnosti pro rok 2030

L’Oréal představuje nové odvážné cíle v oblasti udržitelnosti pro rok 2030

Společnost L’Oréal dnes spouští svůj nový program udržitelnosti „L’Oréal pro budoucnost“, a vytyčuje si tak nové cíle pro rok 2030. V kontextu stále naléhavějších environmentálních a společenských výzev společnost L’Oréal urychluje svůj přechod k modelu, který respektuje planetární meze, a dále posiluje své závazky v oblasti udržitelnosti a inkluze:  

 

Transformace obchodní činnosti společnosti L’Oréal s ohledem na možnosti planety

  • Do roku 2025 dosáhnou veškeré závody společnosti L’Oréal uhlíkové neutrality díky zlepšení energetické účinnosti a využívání 100% obnovitelných zdrojů energie. 

  • Do roku 2030 bude pocházet 100 % plastových materiálů používaných na balení produktů společnosti L’Oréal z recyklovaných nebo biologických zdrojů. 

  • Do roku 2030 společnost L’Oréal sníží své celkové emise skleníkových plynů porovnání s rokem 2016 o 50 % na hotový produkt. 

Zapojení se do řešení celosvětových výzev prostřednictvím ambiciózního plánu, jenž byl představen v květnu 2020 

  • Společnost L’Oréal rozdělí 150 milionů eur na řešení naléhavých sociálních a environmentálních problémů. 

Umožnění spotřebitelům rozhodovat se při nákupu podle zásad udržitelnosti 

  • S cílem umožnit spotřebitelům rozhodovat se při nákupu v zájmu udržitelnosti vyvinula společnost L’Oréal mechanismus, kdy jsou produkty označovány z hlediska jejich environmentálního a sociálního dopadu, a to pomocí škály od A do E. Mechanismus zvaný Product Environmental & Social Impact Labelling byl schválen nezávislými vědeckými odborníky a ověřen nezávislým auditorem. Toto označení bude postupně zavedeno pro všechny značky a kategorie.  

„Revoluce udržitelnosti ve společnosti L’Oréal vstupuje do nové éry. Naše planeta čelí výzvám, které mají nebývalý rozsah. Je tedy zásadní, abychom ještě aktivněji usilovali o zachování bezpečného prostoru pro život lidstva. Snažíme se o to při naší obchodní činnosti i snahou obecně přispívat společnosti. Uvědomujeme si, že ty největší výzvy nás teprve čekají. Společnost L’Oréal zůstane věrná svému záměru, a to fungovat s ohledem na možnosti planety“, řekl Jean-Paul Agon, předseda představenstva a generální ředitel společnosti L’Oréal. 

Transformovat obchodní činnosti společnosti L’Oréal při zohlednění „planetárních mezí“ 

„Planetární meze“ jsou hranice, jejichž překročení ohrožuje schopnost Země poskytovat lidstvu prostředí vhodné pro jeho rozvoj. Vědci se jednomyslně shodují, že respektování bezpečného prostoru pro život lidstva musí být v příštích desetiletích prioritou. To je důvod, proč společnost L’Oréal usiluje o přechod k tomu, aby její veškeré obchodní činnosti probíhaly v rámci možností planety.  

Společnost proto definovala nové vyčíslitelné cíle pro rok 2030 za účelem boje proti klimatické změně dle iniciativy „Vědecky podložené cíle“. Zároveň se rozhodla jít ještě o krok dál a zasadit se o řešení dalších zásadních environmentálních problémů, jako je zachování biodiverzity i udržitelného vodního hospodářství a oběhového využívání zdrojů. Společnost L’Oréal se bude s ohledem na omezené zdroje planety snažit při své obchodní činnosti dále snižovat přímé dopady na životní prostředí a zajišťovat spravedlivý přístup ke komunitám, se kterými spolupracuje. Zároveň bude snižovat dopady svého veškerého působení včetně činností svých dodavatelů a spotřebitelů. 

„Za posledních deset let jsme naši společnost důkladně proměnili a udržitelnost se stala základním pilířem našeho obchodního modelu. S našimi novými závazky vstupujeme do nové fáze, kdy se tato proměna dále zrychluje. Jdeme nad rámec našeho přímého dopadu na životní prostředí, pomáháme spotřebitelům v tom, aby činili při nákupu rozhodnutí v souladu se zásadami udržitelnosti, a snažíme se o pozitivní přínos pro životní prostředí i pro společnost. Jako lídr v tomto odvětví si uvědomujeme, že je naší rolí přispívat k budování inkluzivní a udržitelné společnosti,“ řekla Alexandra Palt, výkonná viceprezidentka a ředitelka společnosti L’Oréal pro společenskou odpovědnost. 

Konkrétním příkladem cílů společnosti L’Oréal je to, aby díky zlepšení energetické účinnosti a využívání 100% obnovitelných zdrojů energie dosáhly všechny průmyslové, správní a výzkumné objekty společnosti do roku 2025 uhlíkové neutrality. V rámci tohoto závazku si společnost L’Oréal přeje přispět k energetické transformaci v zemích, kde působí.  

Umožnit spotřebitelům společnosti L’Oréal, aby se při nákupu rozhodovali v souladu se zásadami udržitelnosti  

Společnost L’Oréal má za to, že je její povinností zapojit do procesu celý svůj obchodní ekosystém (zákazníky, dodavatele a spotřebitele).  

S cílem usnadnit 1,5 miliardě svých zákazníků, aby se při nákupu mohli rozhodovat v souladu se zásadami udržitelnosti, vytvořila společnost L’Oréal mechanismus označování produktu z hlediska jeho environmentálního a sociálního dopadu. Označování zahrnuje známkování na škále od A do E, kde se produkt označený písmenem „A“ považuje za „příkladný“ z hlediska jeho environmentálních a sociálních dopadů. Metodu schválili nezávislí vědečtí odborníci a veškeré údaje byly ověřeny nezávislým auditorem, společností Bureau Veritas Certification. Označení a známkování bude k dispozici na internetových stránkách produktů. První značkou, která bude novou metodologii používat od roku 2020 pro své produkty vlasové péče, je Garnier. Ta na celosvětovém žebříčku kosmetických společností obsadila třetí příčku a zároveň je lídrem trhu ve Francii. Toto označování se bude postupně rozšiřovat i do ostatních zemí a kategorií značek.  

Zapojit se do řešení naléhavých sociálních a environmentálních výzev prostřednictvím mimořádného plánu, jenž byl představen v květnu 2020: 

Společnost L’Oréal v květnu 2020 oznámila, že přidělí 150 milionů eur na řešení naléhavých sociálních a environmentálních problémů. 

  • Společnost L’Oréal věnuje 100 milionů eur na investice s pozitivním dopadem na životní prostředí. Dalších 50 milionů bude použito na financování projektů na obnovu poškozených přirozených mořských a lesních ekosystémů prostřednictvím Fondu společnosti L’Oréal pro obnovu přírody (Fund for Nature Regeneration). Ten bude řídit společnost Mirova, přidružená společnost investiční banky Natixis zaměřená na dopadové investování. Dalších 50 milionů eur bude investováno do projektů zabývajících se cirkulární ekonomikou. 

  • S cílem pomoci zranitelným ženám společnost L’Oréal rovněž vytvoří nadační fond disponující částkou 50 milionů eur. Ten bude podporovat místní organizace a charity, které bojují proti chudobě, pomáhají ženám s integrací ve společnosti a na trhu práce, poskytují pomoc v nouzi uprchlicím a ženám s postižením, zabývají se prevencí násilí na ženách a poskytují podporu jeho obětem.  

O závazcích společnosti L’Oréal v oblasti udržitelnosti: nejsme žádní nováčci 

Společnost L’Oréal si velmi brzy uvědomila, že je potřeba reagovat na environmentální výzvy. Jako průmyslová společnost se rozhodla, že vyřešení dopadů, které mají na životní prostředí její provozní zařízení a distribuční střediska, je naprosto nezbytným prvním krokem k započetí procesu transformace. První fáze je téměř u konce.  

  • Od roku 2005 koncern snížil emise CO2 svých provozních zařízení a distribučních středisek v absolutních číslech o 78 %, přičemž překonal svůj původní cíl 60 % do roku 2020. Objem výroby za tuto dobu narostl o 37 %. 

  • Na konci roku 2019 měla společnost L’Oréal 35 uhlíkově neutrálních pracovišť (tzn. které využívají 100% obnovitelné zdroje energie), včetně 14 výrobních závodů. 

 
V roce 2013 se společnost L’Oréal rozhodla na svou hlavní činnost, kterou je vývoj kosmetických produktů, zaměřit svůj globální program udržitelnosti Sharing Beauty With All (Sdílíme krásu se všemi) a oznámila skutečné cíle v oblasti udržitelnosti pro rok 2020. Jeho hlavní součástí byl inovativní nástroj SPOT (zkratka pro Nástroj pro udržitelnou optimalizaci produktů, Sustainable Product Optimization Tool), vyvinutý za účelem posouzení a snížení environmentálního a sociálního dopadu produktů napříč všemi značkami. Díky němu je nyní udržitelnost nedílnou součástí procesu navrhování nových produktů koncernu od jeho počátku.  

  • U 85 % produktů vyvinutých nebo zdokonalených v roce 2019 došlo ke zlepšení jejich profilu z hlediska environmentálního a sociálního dopadu.  

  • Do konce roku 2019 společnost L’Oréal pomohla 90 635 lidem ze znevýhodněných komunit získat přístup k zaměstnání prostřednictvím solidárních nákupů a inkluzivních programů. 

  • Společnost L’Oréal je jedinou společností na světě, která obdržela hodnocení „A“ ve všech třech kategoriích, kterými se zabývá organizace CDP, tj. ochrana klimatu, vodní hospodářství, ochrana lesů, a to 4 roky po sobě. 

L'Oréal 

Společnost L’Oréal je oddána kráse již více než 100 let. V rámci jedinečného mezinárodního portfolia skupiny L’Oréal se vzájemně doplňuje 36 různorodých značek, které v roce 2019 zaznamenaly obrat přes 29,87 miliardy eur a zaměstnávají po celém světě více než 88 000 lidí. Coby přední světová kosmetická společnost je L’Oréal zastoupena ve všech distribučních sítích: na spotřebitelském trhu, v obchodních domech, lékárnách a drogeriích, kadeřnictvích, cestovním maloobchodě i značkových prodejnách a internetových prodejnách. 

V jádru strategie společnosti L’Oréal je výzkum a vývoj a specializovaný tým 4 100 výzkumníků, kteří přispívají k naplňování kosmetických tužeb po celém světě. Závazek společnosti L’Oréal v oblasti udržitelnosti do roku 2030 stanoví ambiciózní cíle udržitelného rozvoje napříč koncernem a usiluje o posílení svého ekosystému pro inkluzivnější a udržitelnější společnost. 

Zdroj informací

L’Oréal a NejBusiness.cz

Datum

29. června 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.3315 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál