DS Smith a MULTIVAC podepisují partnerství a představují ECO Bowl

DS Smith a MULTIVAC podepisují partnerství a představují ECO Bowl

Trendem posledních let je nárůst zodpovědnosti spotřebitelů s ohledem na udržitelnost a životní prostředí. I společnosti se svými značkami tento trend následují a ve shodě s hodnotami zákazníků inovují své produkty.

Růst ekologického uvědomění ve společnosti přiměl nakupující k širší úvaze o roli obalů, ve kterých kupují své potraviny. Obaly na bázi vláken jsou často intuitivní volbou. Jsou biologicky rozložitelné, založené na obnovitelných zdrojích a vyrobené z materiálů, které lze snadno opět recyklovat - spotřebitelé vědí, že když si kupují výrobky v kartonovém obalu, dělají tím něco dobrého pro planetu.

Při hledání těchto řešení, společnosti MULTIVAC a DS Smith spojily své síly. Vzniklo tak inovativní balení čerstvých potravin v modifikované atmosféře - ECO BOWL. Obalový systém je na bázi vlnité lepenky. DS Smith a MULTIVAC vytvořily strategické partnerství pro zajištění maximální využitelnosti ECO BOWL pro potravinářské a maloobchodní zákazníky v celé Evropě.

ECO BOWL je plně recyklovatelná miska z vlnité lepenky potažená tenkou skinovou vrstvou  fólie. ECO BOWL snižuje použití plastu až o 85% ve srovnání s tradiční plastovou miskou. Skinovou mikro vrstvu i horní fólii lze jednoduše oddělit od kartonové vaničky, kterou lze snadno recyklovat.

ECO BOWL nabízí zákazníkům snadnou a efektivní aplikaci na hlubokotažných strojích a traysealerech MULTIVAC a garantuje stejnou dobu trvanlivosti ve srovnání s konvenčním MAP balením čerstvých potravin.

ECO BOWL již byl testován na trhu ve společnosti Amidori. Německý výrobce rostlinných alternativ masa si vybral ECO BOWL a úspěšně jej implementoval na konci roku 2019.

Mark Chiron, ředitel prodeje, marketingu a inovace obalů ve společnosti DS Smith, uvedl: „Jsme potěšení úspěchem, který má Amidori s ECO BOWL. Je to skvělý příklad výhod, které mohou zákazníci získat, když se rozhodnou zavést novou generaci inovativních obalů ve svých dodavatelských řetězcích.“

„Inovace stojící za ECO BOWL svědčí o úspěchu, kterého společnost DS Smith dosahuje v prosazování větší udržitelnosti maloobchodního průmyslu. Prostřednictvím našeho partnerství se společností MULTIVAC jsme odhodláni skrze tento projekt rozvíjet myšlenku cirkulární ekonomiky v širším měřítku.“

Bernd Laslop, viceprezident pro výrobky a spotřební materiál společnosti MULTIVAC, uvedl: „Neustále pracujeme na inovativních řešeních pro snižování spotřeby obalových materiálů a na koncepcích obalů, které splňují současné požadavky na efektivitu zdrojů a recyklovatelnost. ECO BOWL je dalším příkladem tohoto úsilí. “

DS Smith

DS Smith je předním světovým dodavatelem obalů z vlnité lepenky, společně s recyklací a výrobou papíru. Společnost DS Smith založená ve 40. letech 20. století je kotována na londýnské burze a je zahrnuta v indexu FTSE 100. Se svými 31 000 zaměstnanci v 37 zemích světa se specializuje na inovativní řešení udržitelnosti obalů. DS Smith využívá zkušenosti všech svých divizí, včetně divizí Packaging, Recycling a Paper, a spolupracuje se zákazníky na poskytování řešení, která zvyšují efektivitu v celém dodavatelském řetězci.

MULTIVAC

MULTIVAC je jedním z předních světových poskytovatelů obalových řešení pro potravinářské výrobky všeho druhu, produkty pro různé oblasti medicíny a zdravotnictví, jakož i průmyslovou výrobu. Portfolio MULTIVAC pokrývá prakticky všechny požadavky procesů a výrobců, pokud jde o návrh balení, výstup a efektivitu zdrojů. Zahrnuje širokou škálu balicích technologií, jakož i automatizační řešení, etiketovače a systémy kontroly kvality.

Produktová řada je rozšířena o řešení v oblasti porcování a zpracování, jakož i pekařské technologie. Díky rozsáhlým odborným znalostem v balicích linkách mohou být všechny moduly integrovány do kompletních řešení. To znamená, že obalová řešení MULTIVAC zaručují vysokou úroveň provozní a procesní spolehlivosti. Skupina MULTIVAC má po celém světě přibližně 6 500 zaměstnanců, z nichž přibližně 2 300 pracuje v sídle společnosti ve Wolfertschwendenu. S více než 80 dceřinými společnostmi je skupina zastoupena na všech kontinentech. Více než 1 000 prodejních poradců a servisních techniků na celém světě využívá své know-how a zkušenosti ve prospěch zákazníků a zajišťuje, aby všechny nainstalované stroje MULTIVAC byly maximálně využity.

Zdroj informací

DS Smith a NejBusiness.cz

Datum

27. června 2020

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.152 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál