Dubaj otevírá své hranice, první zahraniční turisty přivítá 7. července

Letecká společnost Emirates s radostí přijala nejnovější směrnice SAE, které usnadní cestování a umožní vstup zahraničních turistů do země. Hranice Dubaje se otevřou 7. července za přísných bezpečnostních opatření, která slouží k zajištění zdraví a ochrany cestujících a místních komunit. Tyto protokoly vyhlásil viceprezident a předseda vlády SAE, Jeho Výsost šejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

„Nejnovější směrnice, které otevírají hranice pro leteckou dopravu, jsou důkazem silného postavení země na mezinárodním trhu. Dubaj je připravena na komplexní obnovu hospodářské a letecké činnosti. Jsem také přesvědčen, že veškerá přijatá opatření nám dopomohla zmírnit průběh pandemie a byla rozhodujícím faktorem pro efektivní fungování v době omezených možností,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel Emirates, Jeho Výsost šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

„Společnost Emirates postupně obnovuje letecká spojení. Momentálně nabízí lety do 40 destinací, které budou v nejbližších dnech rozšířeny o další města. Společnost také neustále pracuje na maximálním zabezpečení zdraví a ochrany svých zaměstnanců, cestujících a místních komunit. Několik příštích týdnů se ponese v duchu zatěžkávací zkoušky pro celý letecký průmysl. V Emirates jsme optimisti a již teď vidíme pozitivní trend, který vede k postupné obnově našeho provozu,“ dodává generální ředitel Emirates.

Emirates také představila nové video, ve kterém oznamuje znovuotevření dubajských hranic pro zahraniční turisty.

Zdraví a bezpečnost na prvním místě

Společnost Emirates přijala ucelený soubor bezpečnostních opatření, aby zajistila zdraví a bezpečí všech zákazníků i zaměstnanců společnosti, a to jak na zemi, tak ve vzduchu. Každý cestující například obdrží hygienický balíček, který obsahuje ochrannou masku, rukavice, antibakteriální ubrousky a dezinfekční prostředek na ruce.

Cestovní omezení

Cestující společnosti Emirates jsou i nadále upozorňováni, že v řadě zemí nadále platí cestovní omezení. Letu se budou moci zúčastnit, jen pokud splní cestovní požadavky a kritéria cílových destinací. Pro více informací navštivte tuto adresu. Návštěvníci Dubaje by měli mít po celou dobu pobytu uzavřené mezinárodní zdravotní pojištění, které pokrývá také případné onemocnění COVID-19.

Emirates a NejBusiness.cz

23. června 2020

Page generated in 1.2074 seconds.