SAS a Microsoft uzavřely partnerství

SAS a Microsoft uzavřely partnerství

Společnosti Microsoft a SAS oznámily uzavření rozsáhlého technologického a strategického partnerství. Obě společnosti umožní svým zákazníkům, v rámci rozšíření nabízených služeb a podpory aktivit v oblasti digitální transformace, pracovat v platformě SAS® v cloudu. V rámci uzavřeného partnerství přemigrují obě společnosti analytické produkty SAS a průmyslová řešení na Microsoft Azure jako preferovaného cloudového poskytovatele pro SAS Cloud.

Technická řešení a expertní znalosti společnosti SAS pak přinesou zákazníkům společnosti Microsoft vysokou přidanou hodnotu v segmentech zdravotnictví, finančních službách a mnoha dalších průmyslových odvětvích. Partnerství obou firem je založeno na integracích společnosti SAS napříč cloudovými řešeními Microsoftu pro Azure, Dynamics 365, Microsoft 365 a Power Platform a podporuje společnou vizi firem pro další demokratizaci v oblasti umělé inteligence a analytiky.

“Uzavřením partnerství pomohou Microsoft i SAS svým zákazníkům urychlit růst jejich byznysu a najít nové způsoby, jak podpořit inovace pomocí široké nabídky SAS analytických řešení na Microsoft Azure,” uvedl Scott Guthrie, Microsoft Executive Vice President pro Cloud a AI. „SAS, známý svými odbornými znalostmi v oblasti analytiky, data science a strojového učení, je pro Microsoft strategickým partnerem. Společně můžeme být nápomocni desítkám či stovkám zákazníků z rozličných průmyslových odvětví s řešením těch nejsložitějších analytických výzev.”

Trendem je migrace do cloudu

Organizace po celém světě migrují do cloudu, aby inovovaly a byly schopny rychleji dosáhnout svých cílů. V rámci tohoto přechodu mnoho zákazníků, například zdravotnický systém Mercy v St. Louis, přesunuje své analytické procesy SAS na Azure pro zvýšení výkonnosti a optimalizaci nákladů.

"V Mercy je naším cílem neustále zlepšovat péči o pacienty i dosahované výsledky. Jsme si vědomi, že v dosažení těchto met hraje klíčovou roli analýza dat a strojové učení. Díky spolupráci se společnostmi SAS a Microsoft můžeme využít analytický software a cloudovou platformu Azure k posílení naší schopnosti využívat Real World Evidence pro lepší výsledky a individualizovanou péči,“ uvedl Curtis Dudley, viceprezident společnosti Mercy pro analýzu dat. "Díky potenciálu vyšší rychlosti, škálovatelnosti a rozšířenému portfoliu analytických řešení, které nám partnerství SAS a Microsoft přináší, jsme schopni pacientům poskytnout nový model péče."

S cílem zajistit bezproblémový provoz a pomoci organizacím urychlit jejich cloudové transformační aktivity spolupracují SAS a Microsoft s cílem zajistit, aby produkty a řešení SAS mohly být úspěšně implementovány a efektivně provozovány na Azure.

„SAS i Microsoft mají společnou vizi pomoci zákazníkům urychlit jejich aktivity v oblasti digitální transformace. Oba chápeme, že se jedná o obohacení o data a zlepšení životů prostřednictvím lepších rozhodnutí,“ řekl Oliver Schabenberger, ředitel společnosti SAS pro technologie a provoz. „Partnerství se společností Microsoft nabízí zákazníkům plynulejší cestu ke cloudu, který poskytuje rychlejší, výkonnější a snadnější přístup k řešením SAS a umožňuje na bázi dat činit rozhodnutí, kterým mohou rozumět všichni, bez ohledu na úroveň znalostí.“ To bude zahrnovat optimalizaci SAS® Viya®, nejnovějšího vydání cloudové platformy společnosti, pro Azure, jakož i integraci širokého portfolia průmyslových řešení společnosti SAS, od předcházení podvodům v bankovním prostředí, přes rizika, až po retailová řešení, do Azure Marketplace, aby se tím zvýšila produktivita a zlepšily obchodní výsledky zákazníků.

„Partnerství mezi společností SAS jako leaderem v oblasti analytiky a Microsoftem, leaderem v cloudu, vytváří zajímavou strategickou alianci. Díky tomu, že SAS plánuje vybudovat integrace v celém cloudovém portfoliu společnosti Microsoft (Azure, Microsoft 365, Dynamics 365 a Power BI), se otevírá mnoho dalších potenciálních možností,“ řekl Steve White, Program Vice President, Channels and Alliances společnosti IDC.

Kromě toho budou Microsoft a SAS, prostřednictvím partnerství, zkoumat možnosti využití analytických řešení společnosti SAS, včetně oborově specifických modelů, v Azure a Dynamics 365, a budovat nová řešení pro zákazníky využívající analýzy dat od společnosti SAS napříč všemi odvětvími. Tato další integrace umožní zákazníkům SAS profitovat ze škálovatelnosti a flexibility cloudu díky analytikám a umělé inteligenci. Microsoft a SAS již dnes zákazníkům pomáhají s řešeními, která jim pomáhají těžit z velkého množství dat generovaných internetem věcí, kombinací platformy Azure IoT společnosti Microsoft s analytikou IoT edge-to-cloud a funkcemi AI společnosti SAS. Město Cary (NC) v současné době využívá nabídku IoT od Microsoftu a SAS pro predikci vzniku lokálních povodní.

„Lokální záplavy jsou něco, co zažívají všechny komunity, a naše není výjimkou,“ řekla Nicole Raimundo, CIO města Cary. „Očekáváme, že díky senzorům, datům o počasí, IoT analytikám společnosti SAS a platformě Azure IoT dojde ke zlepšení informovanosti obyvatel o stoupajících hladinách toků, budeme schopni predikovat výskyt lokálních záplav a pomocí automatizace procesů zefektivnit řešení nouzových situací. V Cary jsme hrdí i na to, že jsme schopni data sdílet i s okolními komunitami a pomoci tak zvládat krizové situace i lidem v našem okolí.“

S podporou společného prodeje a aktivit na trhu budou koncem letošního roku na trh uvedeny další produkty a řešení společnosti SAS. To umožní zákazníkům SAS a Microsoft řešit důležité a velmi složité analytické výzvy a zároveň podporovat nepřetržité inovace. Společnost SAS se rovněž zavázala používat Microsoft 365 a Dynamics 365 pro podporu svých interních operací.

Dnešní oznámení přichází v den konání konference SAS Global Forum 2020, přední světové analytické konference. Vzhledem k pandemii COVID-19 se letošní konference koná virtuálně. Zaregistrujte se, abyste se dozvěděli více přímo od expertů společnosti SAS a Microsoft během SAS Executive Welcome v 17:00 CET.

SAS

Společnost SAS je přední světový dodavatel analytických řešení. Její inovativní software a služby umožňují zákazníkům na celém světě měnit data v poznatky. SAS vám zprostředkovává SÍLU VĚDOMOSTÍ.

SAS a veškeré další názvy produktů a služeb společnosti SAS Institute Inc. jsou ochranné známky společnosti SAS Institute Inc. v USA a dalších zemích. ® označuje registraci známky v USA. Jiné zde značky a názvy produktů mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků. Copyright © 2020 SAS Institute Inc. Všechna práva vyhrazena.

Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) umožňuje digitální transformaci v době inteligentního cloudu a inteligentní edge. Jeho posláním je motivovat každého člověka a každou organizaci na planetě k dosažení vyšších cílů.

Zdroj informací

SAS, Microsoft a NejBusiness.cz

Datum

17. června 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.3318 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál