Obchodní centrum Čestlice mění majitele

Největší prodejnou v centru je zrekonstruovaný a v roce 2018 znovuotevřený hypermarket Albert, který zde coby nájemce bude působit i nadále. Dalšími klíčovými nájemci jsou např. Sportisimo, Mountfield, Pepco, Teta drogerie, CCC či OKAY Elektro. Ze sektoru food & beverage lze jmenovat řetězec KFC a kavárnu Costa Coffee, do budoucna bude tento sektor významně rozšířen. Bohatá je i nabídka služeb, se značkami jako BENU Lékárna a O2.

„Hlavním posláním Albertu je být nejlepší prodejnou potravin v každém městě a bude chtít nabídnout svým zákazníkům nejlepší sortiment čerstvých potravin. Prodejem Obchodního centra Čestlice Albert dokončujeme několikaletou revitalizaci tohoto projektu, kterou už zákazníci vnímají a oceňují prostřednictvím celkové modernizace a rekonstrukce nákupního centra a zejména prodejny Albert, které proběhly v posledních třech letech. Tímto prodejem a volbou partnera HSTN Albert zajistí další rozvoj projektu v této velmi silné lokalitě,“ uvádí Mateusz Hilgert, vice prezident Real Estate and Supply Chain Albert ČR.

HSTN Holding je soukromou investiční platformou založenou v roce 2017 zakladateli skupiny Sportisimo, největší sítě se sportovním zbožím ve střední Evropě.

„Pro HSTN Holding se jedná o klíčovou akvizici doplňující stávající nemovitostní portfolio. Projekt OC Čestlice je atraktivní pro nájemce poměrem mezi dosahovanými tržbami a náklady centra a tím do budoucna odolnější vůči současným výzvám na trhu komerčních retailových nemovitostí," komentuje Aleš Navrátil, Investment Director, HSTN.

Michal Soták, partner a vedoucí investičního týmu v České republice ve společnosti Cushman & Wakefield, která při transakci zastupovala prodávajícího, doplňuje: „Prodej OC Čestlice je důkazem odolnosti a hloubky českého realitního kapitálového trhu. Tento fakt potvrzuje i to, že akvizice byla kofinancovaná bankou. Obchodní centra se správným konceptem fungují i přes dopady opatření spojených s koronavirem velmi dobře a jsou stále cílem zájmu zejména lokálních investorů. Na dalších transakcích s jinými klienty v segmentu maloobchodu pracujeme a věříme, že je do konce roku uzavřeme, čímž dále potvrdíme sílu a odolnost českého trhu.“

Společnost Cushman & Wakefield se nově stává správcem OC Čestlice.

O Cushman & Wakefield

Společnost Cushman & Wakefield (NYSE: CWK) je předním světovým poskytovatelem realitních služeb. Své nápady uvádí do praxe ve prospěch nájemců i vlastníků nemovitostí. Cushman & Wakefield je jednou z největších firem v oblasti komerčních nemovitostí: zaměstnává na 51 000 lidí ve zhruba 400 pobočkách v 70 zemích světa. V roce 2018 dosáhly příjmy společnosti 8,2 miliardy dolarů. Do základní nabídky služeb patří správa nemovitostí a budov, řízení projektů, pronájem, sledování investičních trhů, poradenství a další služby.

Cushman & Wakefield a NejBusiness.cz

15. června 2020