FlixBus obnovuje mezinárodní spoje na Slovensko, od příštího týdne začne jezdit do Chorvatska

FlixBus obnovuje mezinárodní spoje na Slovensko, od příštího týdne začne jezdit do Chorvatska

V souvislosti s uvolněním opatření na hranicích ve střední Evropě a možností cestovat do sousedních zemí bez testu na koronavirus začíná autobusový dopravce FlixBus obnovovat provoz prvních mezinárodních linek. Od 15. června nabízí denní spojení z Prahy do Košic přes Banskou Bystrici, Trenčín a Uherské Hradiště. Ve čtvrtek 18. června vyjedou spoje z Plzně do Košic přes Žilinu a z Prahy do Bratislavy. Současně ve čtvrtek vyjedou první autobusové spoje směrem do chorvatské Rijeky, zastavovat budou také v Rakousku a Slovinsku.

FlixBus tak reaguje na uvolňování opatření na hranicích i rostoucí poptávku cestujících po přeshraničních spojích. „Po tříměsíční pauze jsme rádi, že konečně můžeme lidem nabídnout příležitost znovu cestovat a navštívit rodinu a přátele nebo se vydat na výlet do zahraničí,“ uvádí mluvčí FlixBusu Martina Čmielová.

Za rodinou se tak mohou vydat do hlavního města Bratislavy nebo dalších slovenských měst. První mezinárodní spoje na Slovensko vyjíždějí z Prahy každý den od pondělí 15. června v 6:10 a jedou přes Brno, Uherské Hradiště, Trenčín, dále na Prievidzu, Zvolen, Banskou Bystrici a Rožňavu. Do Košic přijedou v 18:30 hodin. V opačném směru vyjíždí z Košic v 7:00, do Brna přijedou v 16:50 a do Prahy v 19:30 hodin. Spoje budou v prodeji na webových stránkách dopravce během dnešního dne.

Od příštího čtvrtka začnou jezdit také spoje do Bratislavy 5krát týdně s odjezdem v 17:35 z Prahy každý den mimo úterý a středu a v opačném směru z Bratislavy odjezdem v 7:50 hodin. Další spoje z Plzně do Košic, tentokrát ale přes Žilinu a Poprad, budou jezdit 4krát týdně v pondělí, pátek, sobotu a neděli s odjezdem v 8:20 z Plzně a 10:20 z Prahy Florenc. V opačném směru z Košic do Plzně pojedou od čtvrtka do neděle s odjezdem v 7:00 hodin.

První autobusové spoje vyjedou k Jadranu, cestu stihnou za 12 hodin

Na prodloužený víkend nebo na dovolenou mohou konečně vyrazit i milovníci Jaderského moře. FlixBus jako první linkový dopravce vyšle své autobusy na silnice směrem do Chorvatska už ve čtvrtek 18. června. V rámci tohoto spoje si mohou lidé zakoupit jízdenky také do Berlína nebo Vídně.

Dopravce nabízí dva spoje denně, první autobus vyjede z pražského nádraží Florenc příští čtvrtek v 8:50 a zastaví ve Vídni, slovinské Lublani a v Chorvatsku v Opatiji a Rijece. Druhý spoj jede přes noc, vyjíždí z Berlína, v Praze staví v 21:20 a dále pokračuje na Vídeň, Maribor, Záhřeb až do Rijeky. V opačném směru odjíždějí spoje z Rijeky do Prahy denně v 7:20 a 21:15 hodin. Cena jízdenky je dynamická, roste spolu s obsazeností spoje, ale začíná na 879 Kč.

„U noční linky je výhodou, že za noc cesty lidé ušetří za ubytování a ráno se probudí u moře. Cestu z Prahy do Rijeky zvládnou autobusy za 12 hodin,“ dodává Čmielová. Noční spoje mají zpravidla méně zastávek než denní spoje a silnice bývají průjezdnější. Spoje do Chorvatska jsou již v prodeji na webových stránkách dopravce.

Návrat dálkových autobusů napříč Evropou – Rakousko, Německo, Polsko, Portugalsko i Chorvatsko

Od konce května obnovily autobusy FlixBus provoz v řadě evropských zemí. Od 28. května jezdí vnitrostátní spoje do padesátky německých měst, mezi něž patří Berlín, Lipsko, Norimberk, Hamburg nebo Mnichov, ale také menší města jako například Bayreuth nebo Weimar.

Ve stejný den dopravce obnovil i vnitrostátní spojení v Rakousku – zelené autobusy staví například ve Vídni, Štýrském Hradci, Linci, Klagenfurtu nebo v obci St. Michael.

„Na obnovení mezinárodních spojů pracujeme postupně. Během následujících týdnů chceme českým zákazníkům přinést nabídku výhodného cestování do dalších evropských destinací,“ říká Čmielová.

Preventivní bezpečnostní opatření na palubách autobusů FlixBus

Na palubách zelených autobusů stále platí bezpečnostní opatření, v rámci kterých je potřeba cestovat s rouškou a před nástupem na palubu si dezinfikovat ruce.

„Naší prioritou ale zůstává bezpečnost zákazníků, řidičů a zaměstnanců. Bezpečnostní předpisy proto platí napříč celou sítí našich autobusových spojů včetně cest do zahraničí,“ připomíná Čmielová. Ty se týkají zvýšené prevence, hygieny a dezinfekce prostor autobusu, dezinfekce pro cestující a řidiče, ochranných pomůcek, změn při nástupu i výstupu a odbavování.

O společnosti FlixMobility

FlixMobility je mladá společnost působící v oblasti dálkové dopravy, která skrze své značky FlixBus a FlixTrain nabízí pohodlný a ekologický způsob přepravy za dostupné ceny. Díky unikátnímu obchodnímu modelu a inovativním technologiím se ze startupu rychle stala silná společnost s největší evropskou sítí dálkových meziměstských autobusů a v roce 2018 také prvními dálkovými vlakovými spoji. Od roku 2013 přepravila FlixMobility přes 100 milionů lidí a dala vznik tisícům nových pracovních míst v oblasti dopravy. V roce 2018 spustila společnost FlixMobility první dálkové spoje také v USA.

Z center v Evropě i USA se tým FlixMobility stará o plánování sítě, zákaznický servis, management kvality, marketing a prodej a v neposlední řadě také o rozvoj nových obchodních příležitostí a technologický rozvoj. O každodenní provoz flotily autobusů FlixBus se starají regionální partneři, povětšinou rodinné firmy, které na trhu úspěšně působí po desetiletí. FlixTrain je provozován ve spolupráci se soukromými vlakovými přepravci. Díky tomuto partnerství jde tak inovace, podnikatelský duch a silná mezinárodní značka ruku v ruce se zkušenostmi a kvalitou tradičního odvětví dopravy.

Zdroj informací

FlixMobility a NejBusiness.cz

Datum

11. června 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.23 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál