GLS podporuje začínající podnikatelky v e-commerce

GLS podporuje začínající podnikatelky v e-commerce

Balíkový přepravce GLS podpoří ženy podnikatelky v začátcích či rozvoji jejich byznysu. V rámci grantového programu Podnikavá žena, který od roku 2014 pořádá společnost Ženy s.r.o. ve spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR), letos vznikne speciální kategorie eŽena roku určená pro podnikatelky v oblasti e-commerce. Tři nejlepší podnikatelské příběhy v této skupině získají poukaz v hodnotě 15 tisíc Kč na službu e-Balík Profi, která umožňuje platby přepravy pomocí kreditů, které jsou základem ojedinělého slevového systému.

Stále více žen si místo zaměstnání volí vlastní podnikání, které jim zaručuje vysokou míru nezávislosti v rozhodování i časovou flexibilitu. Grantový program Podnikavá žena se letos koná již po šesté a jeho cílem je finančně podpořit ženy v jejich podnikání, sdílet s nimi své zkušenosti, a případně také poskytnout potřebné poradenství. „V Česku podniká čím dál více žen. Za rok 2018 jich přibylo více než 10 tisíc a my jsme velice rádi, že jsme byli mezi prvními, kdo těmto ženám poskytl pomoc a podporu. V letošním roce jsme soutěž rozšířili o novou kategorii eŽena, takže budeme mít možnost ocenit více přihlášených projektů než v předešlých ročnících,“ říká Eva Čejková Vašková, spoluzakladatelka projektu a jednatelka Ženy s.r.o.

Letos se rozhodla do projektu zapojit i balíková přepravní společnost GLS, která slaví 15 let přítomnosti v České republice. Nová kategorie eŽena roku je určena pro ženy podnikající v e-commerce. V září bude z přihlášených projektů pomocí online hlasování vybráno 10 finalistek, z nichž porota následně zvolí tři vítězky, které obdrží poukaz na přepravu balíků v hodnotě 15 tisíc Kč. „Chceme těmto podnikavým ženám poskytnout rychlý a jednoduchý přístup nejen k naší české, ale i celoevropské přepravní síti, a podpořit tím začátek jejich podnikání nebo rozvoj toho stávajícího. Služba e-Balík Profi umožňuje mimo jiné i platbu kreditem, přinášejícím výhodu zejména pro drobné podnikatele, kteří mohou na zasílání balíků výrazně ušetřit,“ říká Pavel Včela, ředitel GLS Česká republika.

„Digitalizace hýbe světem a jsem ráda, že jsme měli možnost připravit naše podnikatele už v rámci loňského hlavního projektu Roku digitálního podnikání 2019. V letošním navazujícím projektu Roku malého podnikání 2020 se zaměřujeme právě na OSVČ a firmy do 50 zaměstnanců. Zde ženy podnikatelky neodmyslitelně patří a jsou zároveň hybnou silou pro celou spolupráci. Těšíme se, až ty nejlepší představíme a slavnostně oceníme na galavečeru Dne podnikatelů ČR, který se uskuteční na přelomu října a listopadu 2020,“ uvádí členka představenstva a generální ředitelka AMSP ČR Eva Svobodová.

K účasti v soutěži podnikatelky vybízí také Pavlína Ascher Marjaková, která provozuje úspěšný a zavedený e-shop se svou značkou M.ASCH – Be original. „Osobně soutěž Podnikavá žena velmi oceňuji, protože jakákoliv podpora podnikatelek může být velmi cenná a motivační při startu či dalším rozvoji podnikání,“ říká Pavlína Ascher Marjaková. „Před několika lety jsem stála před mnoha překážkami, přičemž jednou z nich byla například přeprava balíků. Věřím, že v letošním roce podnikatelky ocení novou kategorii eŽena roku, která vítězkám poskytne spolehlivé a profesionální služby pro přepravu balíků,“ doplňuje Ascher Marjaková.

GLS v České republice a skupina GLS

GLS Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností General Logistics Systems B.V. (s centrálou v Amsterdamu). GLS zajišťuje spolehlivé, vysoce kvalitní služby přepravy balíků pro více než 270 000 zákazníků doplněné logistickými a expresními službami. „Lídr kvality v balíkové přepravě”, to je hlavní motto GLS. Prostřednictvím vlastních a partnerských společností skupina GLS provozuje síť pokrývající 45 zemí. Díky propracované pozemní síti je GLS jedním z předních poskytovatelů balíkové přepravy v Evropě. GLS působí také v Kanadě a na západním pobřeží USA.

GLS má k dispozici více než 70 centrálních a regionálních třídicích středisek a více než 1 400 dep. GLS čítá na 19 000 zaměstnanců, na silnicích 30 000 doručovacích vozidel a více než 3 500 dálkových nákladních vozidel v barvách GLS. Ve finančním roce 2018/19 GLS dosáhla obratu 3,3 miliardy eur a přepravila 634 milionů balíků.

Zdroj informací

GLS Czech Republic s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

9. června 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.6653 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál