Nově povolené fúze v polygrafickém průmyslu a finančnictví

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil spojení soutěžitelů spočívající v možnosti společnosti CZECH PRINT CENTER – Development, s. r. o. nabýt přímou výlučnou kontrolu nad obchodním závodem společnosti EUROPRINT, a. s. Spojením dotčenou oblastí byla zejména polygrafická výroba časopisů, knih a ostatních tiskovin.

Další spojení soutěžitelů povolené Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže ve zjednodušeném řízení se týká zejména oblasti poskytování projektového a jiného financování podnikatelské sféry nebankovními subjekty a oblasti nabývání, vlastnictví, údržby, správy, rozvoje, pronájmu a/nebo prodeje obytných a komerčních nemovitostí. V důsledku posuzované transakce mají společnost STOCKLAC LIMITED a Ing. M. J. získat možnost společně kontrolovat společnost Aceur Investment S.A.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže dospěl k závěru, že předmětná spojení soutěžitelů nebudou mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže a obě transakce povolil. Obě rozhodnutí Úřadu již nabyla právní moci.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže a NejBusiness.cz

1. června 2020