PR.Konektor pomáhá tvůrci chytré karantény CleverMaps

Společnost CleverMaps, která v rámci iniciativy Covid19cz vytvořila řešení pro chytrou karanténu a její plošné spuštění, si pro PR podporu vybrala PR.Konektor. Cílem komunikačních aktivit bylo v době koronakrize uvádět veškeré informace na pravou míru, edukovat širokou veřejnost a urychlovat tak i implementaci všech opatření. O českém řešení vzpomínkových map CleverMaps se díky PR.Konektoru mluvilo i v zahraničí.

Analýza dat a jejich vizualizace do podoby vzpomínkových map, kterou CleverMaps provádí, umožňuje zrychlit a zefektivnit proces trasování šíření nákazy koronaviru. „Zejména po rozvolnění opatření už není v kapacitách hygieny trasovat v rámci klasického šetření pohyb člověka, který se přesouvá každý den mezi obchody, fitness centry, kanceláří a setkává se s velkým počtem lidí. Právě v tuto chvíli je fungování chytré karantény klíčové,“ vysvětlil Ondřej Tomas, zakladatel společnosti CleverMaps. Správně nastavený systém chytré karantény je zásadní zejména pro případ další vlny nákazy.

S komunikací nového IT řešení společnosti od začátku krize pomáhal právě PR.Konektor. „Chytrá karanténa má potenciál efektivně omezit šíření koronaviru mezi lidmi bez toho, aby výrazně narušovala chod společnosti. Její fungování ale nebylo v hektické atmosféře vládních omezení veřejnosti vždy 100% jasné. Naším úkolem proto bylo přehledně vysvětlit proces trasování a jakou roli v něm hrají autoři technického řešení a další aktéři včetně Ministerstva zdravotnictví či hygienických stanic. Pracovat jsme museli i s prvotní nedůvěrou veřejnosti k zabezpečení jejich osobních údajů,“ řekl Martin Hajný, Senior PR Consultant z PR.Konektoru.

Česká chytrá karanténa je unikátní v tom, že vychází z principů GDPR a CleverMaps jednají s řadou zemí po celém světě, které zvažují zavedení jejího klonu. Jedním z cílů spolupráce je tak představit nástroj i zahraničním médiím. O projektu tak informovala i přední světová tisková agentura The Associated Press a další tituly ve Španělsku, Nizozemsku, Mexiku či Kazachstánu.

Díky spolupráci všech zapojených institucí se povedlo nastavit systém, který lze jednoduše a rychle spustit kdykoliv bude potřeba. Chytrá karanténa je navíc řešením, která na rozdíl od té plošné dokáže minimalizovat dopady na ekonomiku. V současné době dochází k přebírání chytré karantény Ministerstvem zdravotnictví a vše je připraveno i na případný příchod druhé vlny epidemie.

Konektor Place

Konektor Place je místo, kde se tvoří úspěšné integrované komunikační kampaně. Stavíme na kreativním přístupu, proaktivitě a hlavně spolupráci jeho jednotlivých částí. Právě díky tomuto přístupu se nám daří pokrýt všechny typy médií. Jsme aktivním členem nejvýznamnějších oborových asociací a mezinárodní sítě nezávislých agentur. Pravidelně také získáváme ocenění v tuzemských i zahraničních soutěžích.

Konektor Place a NejBusiness.cz

29. května 2020