Cestovní pojištění ke kartám Komerční banky platí nyní i v ČR

Do konce letošního září mohou klienti Komerční banky využít cestovní pojištění ke kartám i pro dovolenou v České republice. Mimořádná nabídka KB se vztahuje na držitele debetních a kreditních karet, které jako nadstandardní služby zahrnují cestovní pojištění - například Zlaté, Platinové a Infinite karty nebo korporátních karet. KB Pojišťovna* ve spolupráci s Komerční bankou navíc přidala i tři nová rizika pro dovolené v Česku - úrazové pojištění, pojištění nevyužité dovolené a pojištění zavazadel.

„S ohledem na stávající situaci se dá předpokládat, že cestování do zahraničí bude v letošním roce výrazně omezené. Očekáváme proto, že mezi našimi klienty nebude tak velký zájem o cesty do zahraničí, jako tomu bylo v minulých letech. Naopak vzroste zájem o tuzemské dovolené a trávení volného času cestováním po České republice. Na to se snažíme flexibilně reagovat úpravou pojistných programů zaměřených na cestování a nabídnout našim klientům produkt, který pro ně bude mít i za těchto okolností přidanou hodnotu,“ uvedl Zdeněk Doboš, člen představenstva KB Pojišťovny.

U všech vyjmenovaných programů cestovního pojištění ke kartám dochází u vybraných pojistných rizik k rozšíření územní platnosti i pro ČR, tedy pro držitele karet platí v případě tuzemské dovolené stejné podmínky včetně limitů, jako by ji trávil v zahraničí. Týká se to například pojištění odpovědnosti, úrazového pojištění pro případ smrti a trvalých následků, pojištění storna zájezdu.

* KB Pojišťovnou se rozumí Komerční pojišťovna, a.s.

Komerční pojišťovna, a.s. a NejBusiness.cz

29. května 2020