Česká aplikace v kamerách Axis vpustí do prodejny jen stanovený počet lidí

Česká aplikace v kamerách Axis vpustí do prodejny jen stanovený počet lidí

Zpřísněná pravidla provozu prodejen ve většině zemí světa vedla k vysoké poptávce po řešeních, která dokáží automaticky regulovat počet návštěvníků. Společnost Axis Communications a čeští softwaroví vývojáři ze společnosti CamStreamer nyní představují aplikaci Store Occupancy Manager, kterou lze snadno nasadit do stávajícího kamerového systému Axis a plní hned několik užitečných úkolů zároveň – regulaci počtu zákazníků, prevenci kriminality a zobrazení reklamy.

Softwarová aplikace s názvem Store Occupancy Manager se instaluje přímo do kamery Axis. Aplikace se spojí se softwarem pro počítání osob, následně z něj agreguje data o počtu lidí v prodejně a prostřednictvím srozumitelné infografiky je spolu s živým záběrem z prodejny zobrazuje příchozím zákazníkům na připojené LCD obrazovce. Zákazníci tak mají okamžitý přehled o tom, kolik lidí se na prodejně nachází a kolik jich ještě může vstoupit. V případě naplnění maximální kapacity pak aplikace další příchozí požádá, aby se vstupem do obchodu počkali. Mezitím jim nabídne novinky, informuje o slevách nebo změněné otvírací době. Grafiku lze jednoduše personalizovat a zobrazit jakékoliv informace, bannery i obrázky, včetně např. animovaných gifů.

Aplikace v kameře ušetří pracovníka

„Obchody většinou řeší omezení počtu zákazníků na prodejně tím, že před prodejnu postaví jednoho z pracovníků, nejčastěji ostrahu. Ta má pak za úkol počítat příchozí a v případě potřeby dalším zákazníkům dočasně zabránit ve vstupu. Netřeba dodávat, že takové řešení nemusí být stoprocentně spolehlivé a je také relativně nákladné,“ vysvětluje David Capoušek, CEO firmy CamStreamer, a dodává: „Aplikaci Store Occupancy Manager jsme vyvinuli na základě enormní poptávky z celého světa, kterou v poslední době evidujeme. Zákazníci z oblasti retailu volali po automatizovaném, bezobslužném řešení s jednoduchou obsluhou a instalací.“

Technicky je řešení velmi jednoduché a flexibilní. Existuje několik scénářů zapojení, přičemž nejjednodušší vyžaduje pouze LCD obrazovku pro navigaci zákazníků, hlavní jednotku AXIS FA54 se dvěma připojenými kamerovými senzory AXIS FA1105 a dvě ACAP aplikace do kamer: Aplikaci z dílny Axis Communications, AXIS Occupancy Estimator, pro samotné sledování počtu zákazníků na prodejně a zmíněný Store Occupancy Manager od CamStreameru. Obě aplikace využívají výpočetní výkon kamery, není proto nutné instalovat další hardware. Řešení lze navíc propojit i s dalšími systémy, jako je ovládání dveří, světelná signalizace nebo reproduktory, které mohou automaticky přehrávat instrukce pro zákazníky.

Správa počtu zákazníků, reklama a prevence v jednom

„Řešení prostřednictvím kamery Axis s aplikací Store Occupancy Manager se jednoduše implementuje a integruje, a navíc přináší i další přidané hodnoty: slouží jako plocha pro reklamní sdělení a viditelně manifestuje přítomnost kamer na prodejně, čímž odrazuje případné zloděje. Investice do řešení se tak vrátí i v době, kdy současná omezení odezní,“ komentuje Dalibor Smažinka, Business Development Manager v Axis Communications.

Aplikace Store Occupancy Manager totiž vychází vstříc posledním trendům tzv. smart digital signage – tedy reklamních ploch, které umí flexibilně reagovat na aktuální požadavky prodejny. Store Occupancy Manager tak bude i po zrušení preventivních opatření možné využít k marketingovým účelům, například pro personalizované reklamy. Tabule v takovém případě uzpůsobí zobrazené sdělení tomu, kdo před ní stojí, a to na základě jeho demografických ukazatelů. Vše lze přitom vyřešit prostřednictvím dalších aplikací přímo v kameře.

Aplikaci s neomezenou licencí, která je vázaná na konkrétní kameru, lze zakoupit na www.camstreamer.com za 459 Euro. Aplikaci AXIS Occupancy Estimator je možno zakoupit od některého z AXIS partnerů za 429 Euro. Hlavní jednotka AXIS FA54 se prodává prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučovanou koncovou cenu 449 Euro, kamerový senzor AXIS FA1105 za 129 Euro. Více o aplikaci Store Occupancy Manager najdete v tomto dokumentu (v angličtině), technické detaily včetně možností zapojení pak naleznete zde.

O společnosti Axis Communications

Společnost Axis vytváří chytřejší a bezpečnější svět s pomocí síťových řešení, která otevírají přístup k lepšímu zabezpečení a k novým způsobům podnikání. Axis jako lídr v oblasti síťového videa nabízí produkty a služby pro videodohled a analýzu videa, řízení přístupu a audiosystémy. Společnost Axis má přes 3 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích a při poskytování klientských řešení spolupracuje s globální sítí partnerů. Společnost Axis byla založena v roce 1984 a sídlí ve švédském Lundu.

O společnosti CamStreamer

CamStreamer je český vývojář aplikací pro síťové kamery AXIS. Aplikace, jež využívají výpočetní výkon kamery (tzv. edge-computing) a nevyžadují tak další hardware, mají široké uplatnění v segmentech živého streamingu, zabezpečení a nově také retailu a využívají je tisíce jednotlivců i organizací po celém světě. Mezi nejvyužívanější produkty patří aplikace CamStreamer App, která umožňuje konverzi videostreamu na požadované formáty a protokoly, včetně jednoduchého, uživatelsky přívětivého vysílání z IP kamery na internet a sociální sítě. Aplikace CamOverlay App umožňuje přidat do živého streamu libovolnou překryvnou grafiku, a to i s dynamickými prvky (čas, animovaný gif, počítání skóre aj.).

Zdroj informací

Axis Communications a NejBusiness.cz

Datum

22. května 2020

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.2162 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál