FlixBus ke konci května obnoví provoz dalších vnitrostátních linek

FlixBus ke konci května obnoví provoz dalších vnitrostátních linek

Autobusový dopravce FlixBus obnoví provoz na dalších dvou vnitrostátních linkách. Od pátku 22. května začne jezdit z Prahy do Českého Krumlova střídavě přes zastávky Písek a České Budějovice nebo Benešov, Tábor a Třeboň. O týden později obnoví provoz mezi Prahou do Brnem. Jedná se o dvě další linky dálkových autobusů, které se po útlumu v době nouzového stavu kvůli pandemii koronaviru vrací na české silnice.

Stejně jako u dálkových spojů FlixBusu z Prahy do Karlových Varů, Liberce a Mostu se i v případě Českého Krumlova a Brna prozatím jedná o omezený provoz.

„Vidíme, že zájem cestujících o vnitrostátní spoje roste, postupně se zákazníci vracejí i do dálkové přepravy. Očekáváme, že brzy budeme moci posílit frekvenci spojů na klíčových trasách a nabídnout tak zákazníkům více spojů denně,“ uvádí mluvčí společnosti FlixBus Martina Čmielová. Nalákat cestující zpět do hromadné dopravy chce dopravce výhodnými cenami. „Chceme, aby cestující věděli, že u nás vždy najdou nejvýhodnější cenu v kombinaci s pohodlným cestováním díky větším rozestupům mezi sedačkami,“ dodává Čmielová. Cena jízdenky z Prahy do Českého Krumlova začíná od 149 Kč za jízdné pro dospělou osobu. Obnovené vnitrostátní spoje jsou již v prodeji na webových stránkách dopravce.

Preventivní bezpečnostní opatření na palubách autobusů

FlixBus již na začátku května zavedl preventivní bezpečnostní opatření týkající se zvýšené prevence, hygieny a dezinfekce prostor autobusu, dezinfekce pro cestující a řidiče, ochranných pomůcek, změn při nástupu i výstupu a odbavování.

Cestující jsou během odbavení i po dobu celé cesty povinni mít zakrytá ústa i nos například rouškou. Řidiči FlixBusu jsou vybaveni ochrannými pomůckami – jednorázovými rukavicemi a rouškami s vyměnitelným nanofiltrem. Nástup na palubu autobusu je umožněn pouze zadními dveřmi, u kterých je cestujícím k dispozici dezinfekce na ruce. Samotné odbavení probíhá přes mobilní telefony a digitální snímač. Řidiči budou cestujícím připomínat nutnost dodržovat při nástupu do autobusu patřičné rozestupy.

Na palubách autobusů FlixBus jsou z bezpečnostních důvodů dočasně uzavřeny toalety a přerušen prodej drobného občerstvení.

Provoz mezinárodních spojů z Česka čeká na výsledky jednání s vládami sousedních zemí

Mezinárodní autobusové linky chce FlixBus obnovit, jakmile to bude z provozních a ekonomických důvodů možné.

„Každý týden přehodnocujeme stávající situaci a naši aktuální nabídku s výhledem na několik týdnů dopředu. Plány rozvolňování cestovních omezení napříč zeměmi, ale také přes jednotlivé hranice, se značně liší,“ říká Čmielová. „Stále platí omezení volného pohybu osob a karanténní opatření po překročení hranic ve většině evropských zemí nebo překročení hranice není, až na výjimky, umožněno cizincům, což aktuálně limituje provoz komerčních spojů.“

Největší překážkou je podle dopravce nutnost prokazování negativních testů na onemocnění COVID-19 nebo karanténa při návratu do ČR a podpora cestování převážně z ekonomických důvodů, což znemožňuje masivnější cestování i za účelem turistiky. To by se již v červnu mohlo změnit.

O společnosti FlixMobility

FlixMobility je mladá společnost působící v oblasti dálkové dopravy, která skrze své značky FlixBus a FlixTrain nabízí pohodlný a ekologický způsob přepravy za dostupné ceny. Díky unikátnímu obchodnímu modelu a inovativním technologiím se ze startupu rychle stala silná společnost s největší evropskou sítí dálkových meziměstských autobusů a v roce 2018 také prvními dálkovými vlakovými spoji. Od roku 2013 přepravila FlixMobility přes 100 milionů lidí a dala vznik tisícům nových pracovních míst v oblasti dopravy. V roce 2018 spustila společnost FlixMobility první dálkové spoje také v USA.

Z center v Evropě i USA se tým FlixMobility stará o plánování sítě, zákaznický servis, management kvality, marketing a prodej a v neposlední řadě také o rozvoj nových obchodních příležitostí a technologický rozvoj. O každodenní provoz flotily autobusů FlixBus se starají regionální partneři, povětšinou rodinné firmy, které na trhu úspěšně působí po desetiletí. FlixTrain je provozován ve spolupráci se soukromými vlakovými přepravci. Díky tomuto partnerství jde tak inovace, podnikatelský duch a silná mezinárodní značka ruku v ruce se zkušenostmi a kvalitou tradičního odvětví dopravy.

Zdroj informací

FlixMobility a NejBusiness.cz

Datum

21. května 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

2. března 2024

AČCKA: Cestující autem tvoří 13 % rezervací u CK/CA

Na letní dovolenou do zahraničí cestují čeští turisté nejčastěji autem (48 %), dále letecky (41 %),...

Reklama

Page generated in 1.1864 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál