Hospodářské výsledky Air Bank za Q1 2020

Air Bank za první tři měsíce letošního roku vykázala čistý zisk 320,8 milionu korun. Meziročně byl zisk nižší o 5 %. Oproti stejnému období loňského roku vzrostl počet klientů banky o více než 115 tisíc, objem úvěrů se zvýšil o 25 %.

„Od začátku roku se nám dál dařilo zvyšovat počet klientů i objem poskytnutých úvěrů. Ke konci čtvrtletí se do našeho hospodaření začal negativně promítat vliv současné ekonomické situace v Česku, který celkový zisk nakonec o něco snížil,“ říká Michal Strcula, generální ředitel Air Bank.

Počet klientů banky meziročně stoupl o 17 %, a na konci března tak Air Bank měla 810 383 klientů. Počet běžných účtů se navýšil o 18 % na 919 697. Také počet spořicích účtů vzrostl, a to o 16 % na 517 745. Objem vkladů na běžných a spořicích účtech klientů meziročně vzrostl o 9 % na 111,4 miliardy korun.

Air Bank se dařilo navyšovat i objem rozpůjčovaných peněz, meziročně se objem úvěrů zvýšil o 25 % na 58,3 miliardy korun. Celková bilanční suma Air Bank vzrostla meziročně o 10 % na 125,2 miliardy korun. Vlastní kapitál se zvýšil o 25 % na 10,1 miliardy korun.

Nekonsolidované (neauditované)

31.3.201920

Nekonsolidované (neauditované)

31.3.2020

Meziroční změna
Čistý zisk 339,0 mil. Kč 320,8 mil. Kč - 5%
Čisté výnosy očištěné o úvěrové ztráty 810,7 mil. Kč 799,3 mil. Kč - 1%
Správní a režijní náklady -391,9 mil. Kč -402,7 mil. Kč + 3%
Počet klientů 695 200 810 383 + 17%
Počet běžných účtů 776 726 919 697 + 18%
Počet spořicích účtů 447 921 517 745 + 16%
Objem vkladů 102,6 mld. Kč 111,4 mld. Kč + 9%
Objem úvěrů 46,8 mld. Kč 58,3 mld. Kč + 25%
Bilanční suma 114,2 mld. Kč 125,2 mld. Kč + 10%
Vlastní kapitál 8,1 mld. Kč 10,1 mld. Kč + 25%
Počet zaměstnanců 792 813 + 3%
Počet poboček 34 35 + 1
Počet bankomatů 365 373 + 8

O společnosti Air Bank a.s.

Air Bank, člen skupiny PPF, je moderní a inovativní českou bankou 21. století s internetovým bankovnictvím nové generace a vlastní pobočkovou sítí. Klientům nabízí elegantně jednoduché služby bez absurdních poplatků. Ceník banky se vejde na jedinou stranu A4. Vizí Air Bank je být první bankou, kterou mohou mít lidé rádi. Mezi hodnoty banky patří jednoduchost, odvaha, pravdivost a přátelství.

Více informací najdete na webu www.airbank.cz.

Air Bank a NejBusiness.cz

14. května 2020