JRD věnovala ohroženým skupinám ochranné pomůcky za 200 000 korun

Společnost JRD, která se specializuje na výstavbu zdravého bydlení, darovala 2 000 respirátorů a 6 000 roušek těm, které koronavirus v Česku ohrožuje nejvíce. Pomoc v celkové hodnotě 200 000 Kč putovala především zdravotníkům, seniorům v domovech důchodců, např. v Michli a Malešicích, nebo městským částem, jež pomůcky následně přerozdělí.

„Na respektu k dobrému zdraví jako k nezbytné podmínce pro spokojený život jsme postavili celou filozofii JRD. I v dnešní těžké době stavíme byty se zdravým vnitřním prostředím. Dobře si ale uvědomujeme, jak neblaze mohou vlivy z vnějšího prostředí zasáhnout zdraví kohokoli z nás. Právě senioři a zdravotníci patří v tomto ohledu k nejohroženějším. Proto chceme v nynější těžké době převzít svůj díl společenské zodpovědnosti a solidarity a vyjádřit těmto ohroženým skupinám svou podporu,“ komentuje Jan Řežáb, majitel JRD.

Pomoc od JRD převzaly např. Domov pro seniory Malešice a Dialyzační středisko Fresenius NephroCare.

O společnosti JRD

Společnost JRD s.r.o. byla založena v roce 2003. Jako první developer v České republice se zaměřila na výstavbu nízkoenergetických a pasivních bytových domů a v současné době je na tomto trhu lídrem. O kvalitě jejích projektů se zdravým bydlením, které realizuje se spoluinvestory, svědčí nejen zájem klientů, ale také řada ocenění, jež stavby za svůj architektonický a ekologický přínos získaly v mnoha renomovaných soutěžích. Uspěly například v mezinárodní soutěži moderních stavebních projektů s výjimečnou energetickou, konstrukční a architektonickou hodnotou Building Efficiency Awards (BEFFA) nebo v soutěžích Fasáda roku, Best of Realty – Nejlepší z realit, E.ON Energy Globe Award a Český energetický a ekologický projekt roku.

Energeticky pasivní projekt Ecocity Malešice se navíc umístil v roce 2019 mezi deseti přelomovými šetrnými stavbami poslední dekády zvolenými členy České rady pro šetrné budovy.

JRD zrealizovala již 22 developerských projektů. V současné době má v portfoliu 7 projektů (Ecocity Malešice III, Kratochvíle Stochovská, Rezidence Michelangelova, Na hvězdárně Třebešín, Green Port Strašnice, Bohdalecké kvarteto a Touškovský háj), další v přípravě a věnuje se prodeji bytů v projektu Rezidence Silver Port pro investora Rezidence Na Palouku. Všechny její realizace představují vyšší kvalitu bydlení, která odpovídá standardům života 21. století.

Velké bytové projekty Ecocity Malešice a Park Hloubětín snesou srovnání se špičkovými zahraničními projekty, jako jsou SolarCity v rakouském Linci, Newgate ve Vídni, Vauban ve Freiburgu, nebo švédský projekt Hammarby Sjöstad ve Stockholmu. Řada odborníků z ČR i zahraničí se jezdí na projekty JRD podívat pro inspiraci a načerpání odborných znalostí.

JRD je členem České rady pro šetrné budovy, Centra pasivního domu, Asociace developerů a Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí. Její majitel Jan Řežáb je členem vědecké rady Univerzitního centra energeticky efektivních budov (UCEEB) ČVUT v Praze.

JRD a NejBusiness.cz

4. května 2020