HP díky svým revolučním zařízením probouzí k životu kreativitu

HP díky svým revolučním zařízením probouzí k životu kreativitu

Ekosystém produktů HP Create zahrnuje první mobilní pracovní stanici obsahující plasty, které by jinak skončily v oceánu.

Společnost HP Inc. představuje svou nejnovější mobilní pracovní stanici Z by HP a portfolio notebooků HP ENVY, které jsou navrženy pro kreativní pracovníky, kteří posouvají hranice možného. Zařízení HP ZBook Studio, HP ZBook Create a HP ENVY 15 představují nejnovější přírůstky do ekosystému HP Create, který byl představen na akci Adobe MAX v roce 2019.

Tato řada výkonných počítačů umožňuje všem typům kreativních pracovníků od spotřebitelů přes samospotřebitele (prosumery) až po profesionály zachycovat, vytvářet a realizovat digitální koncepty a nápady, které je možné sdílet, užívat si a používat. K získání výkonu potřebného k práci a k hraní museli v minulosti kreativci volit mezi velkými pracovními stanicemi nebo rozložitými herními zařízeními. HP posouvá hranice technické a tvůrčí kreativity a umožňuje fotografům, vlogerům, grafikům, architektům, filmařům a komukoli dalšímu dosahovat výsledků, které byly dosud považovány za nemožné.

„Jakkoli se v tomto bezprecedentním období učíme přizpůsobovat novým způsobům práce a studia, jedna věc se nemění – všichni jsme kreativními pracovníky a všichni potřebujeme správné nástroje k tomu, abychom svá díla probudili k životu,“ uvedl Alex Cho, prezident divize Personal Systems společnosti HP. „Ať se jedná o ZBook Studio, nejvýkonnější pracovní stanici ve své velikosti, nebo o zařízení ENVY 15 s chladicím systémem herní třídy, společnost HP poskytuje profesionálním tvůrcům výkon, který potřebují pro svůj další přelomový počin, a komukoli, kdo chce tvořit, dává možnosti potřebné pro realizaci jeho snů.“

Vzhledem k bohaté historii inovací v oblasti PC pro tvůrčí komunitu představuje společnost HP pro další generaci kreativců ideálního technologického partnera. Pro kreativce z generace Z je kreativní proces něčím instinktivním. Potřebují zařízení, které jim pomůže realizovat nápady stejně rychle, jako se objevují a mizí nejnovější memy a trendy. Pro ty, kdo se zabývají tvorbou na profesionální úrovni – od návrhářů přes modelování, programování až po navrhování aplikací, znamenají řešení Z by HP ideální výkonná a kompaktní zařízení pro úkoly náročné na zdroje.

Portfolio HP ENVY, včetně nejnovějšího notebooku ENVY 15, je navrženo pro současné spotřebitele a samospotřebitele, kteří pravidelně upravují fotografie a videa nebo vytvářejí grafické návrhy a návrhy webových stránek.

„Kreativci potřebují mít možnost pracovat odkudkoli,“ říká Bob Pette, viceprezident a generální manažer pro profesionální vizualizaci ze společnosti NVIDIA. „S grafickými kartami NVIDIA Quadro a GeForce RTX a s podporou ovladačů NVIDIA Studio poskytují zařízení ZBook Studio, ZBook Create a ENVY 15 od HP výkon, mobilitu a spolehlivost, kterou kreativní pracovníci požadují.“

Laptopy HP ZBook Studio, ZBook Create a ENVY 15 s grafickými kartami RTX patří do programu RTX Studio společnosti NVIDIA. Umožňují zrychlení pro náročné kreativní úkoly využívající renderování pomocí ray-tracingua umělou inteligenci. Jejich výjimečnou spolehlivost zajišťují ovladače Studio.

Z by HP: Výkon pro vaše průlomová řešení

HP ZBook Studio, nejvýkonnější mobilní pracovní stanice na centimetr krychlový na světě, a HP ZBook Create, nejmenší 15” notebook na světě pro tvorbu a hraní, umožňují uživatelům tvorbu na cestách zcela novým způsobem. V posledních třech letech sice došlo ke 47% růstu v oblasti tenkých a lehkých konfigurací, ale většina zařízení stále není navrhována pro náročné pracovní procesy při používání profesionálních aplikací, grafiky a zachování přesnosti barev. Nejnovější přírůstky v portfoliu Z by HP jsou speciálně navrženy a zcela přepracovány, tak aby vyhovovaly potřebám těch nejkreativnějších aplikací a pracovních procesů a aby nejen dnes, ale i do budoucna zajišťovaly optimální zážitky.

V roce 2015 udělila Akademie filmového umění a věd za vývoj displeje HP LP2480zx Professional DreamColor cenu za vědu a techniku. Notebooky ZBook Studio a ZBook Create přinášejí tvůrcům vizuálních triků, animátorům a koloristům na celém světě první displej DreamColor s celodenní výdrží baterie v délce 17,5 hod. Vestavěný kolorimetr umožňuje automatickou kalibraci, přesnost zajišťují 100% sRGB a Adobe RGB a více než miliarda barev poskytuje možnost plynulejšího stínování a konzistentnějších barevných přechodů. To vše dává tvůrcům možnost odkudkoli přesně prezentovat obsah na monitorech.

HP ZBook Studio a HP ZBook Create:

Výkon

  • Kreativní pracovníci mohou navrhovat, upravovat, renderovat a streamovat obsah odkudkoli, nehledíce na složitost pracovního postupu. Mají na výběr grafické karty Quadro® nebo GeForce® a procesory další generace Intel® Core™ a Intel® Xeon®.
  • Profesionální kreativci se v současné době chtějí věnovat několika úkolům najednou, zatímco jim projekty běží na pozadí, aniž by zpomalovaly ostatní aplikace. Zařízení ZBook Studio je nejvýkonnější mobilní pracovní stanice pro rendering v přepočtu na centimetr krychlový.
  • Funkce Z Power Slider umožňuje uživateli plnou kontrolu nad typem výkonu a akustikou jednotlivých pracovních procesů. Prediktivní algoritmus inteligentně ovládající ventilátor zároveň reguluje jeho funkci na základě typu práce a aplikací, které tvůrci aktuálně používají.
  • S novou výparníkovou komorou a chladičem herní třídy z polymeru z tekutých krystalů je vše navrženo tak, aby uživatelé mohli dosáhnout dle potřeby maximálního výkonu. Na míru aplikovaný pokročilý systém chlazení, založený na titanu, odvádí vzduch od CPU a GPU ve dvojrozměrných proudech, což umožňuje využít až 2,8krát vyšší měrný výkon – to vše v laptopu, jenž je až o 22 % menší.

Design

  • ZBook Studio, celosvětově nejvýkonnější mobilní pracovní stanice na centimetr krychlový, a ZBook Create nabízejí obrazovku téměř bez rámečku – se 22% snížením objemu oproti předchozí generaci – spolu s až 17,5hodinovou výdrží baterie2 v odlehčeném hliníkovém šasi, díky čemuž kreativní pracovníci získají notebook s barevnou přesností a celodenní výdrží baterie.
  • Z Command Keyboard je určena konkrétně pro kreativní pracovníky a umožňuje jim plynule přejít z jiných zařízení s obdobným rozvržením klávesových zkratek na klávesnici a využít ultratiché klávesy při bezchybném kreativním procesu bez přerušování.
  • Celosvětově nejlepší zážitek z poslechu tohoto 15,6” notebooku, určeného pro kreativní práci i hry, poskytuje bohatý zvuk se 150Hz basovým filtrem a reproduktory vyladěné od Bang & Olufsen, díky nimž budou uživatelé obklopeni bohatou škálou zvuků. Tyto reproduktory patří k nejvýkonnějším a mají nejvyšší úroveň basů ze všech notebooků HP.

Udržitelnost

  • K výrobě této mobilní pracovní stanice byly celosvětově poprvé použity plasty, které by jinak skončily v oceánu. Její vysoce recyklovatelné hliníkové šasi zajišťuje pětkrát lepší odolnost proti poškrábání než šasi z barvených uhlíkových vláken a nadto splňuje požadavky testování dle normy MIL-STD-810G.

HP ENVY: Výkon pro realizaci vašich nápadů

HP ENVY 15

Design

  • Minimalistický přístup prostupuje celé toto poutavé zařízení se sofistikovaným hliníkovým šasi a brilantním designem, přičemž jde o první zařízení ENVY se skleněnou vrstvou na touchpadu, zajišťující hladké ovládání.
  • Všechna letos představená nová zařízení HP ENVY jsou vybavena univerzální klávesnicí, která obsahuje snadno dostupná tlačítka napájení, závěrky fotoaparátu, ztlumení mikrofonu, čtečky otisků prstů a příkazového centra HP.

Create

  • Kreativní pracovníci vyžadují zařízení s ohromujícím zobrazením a vysokým výkonem – a toto vše jim spolu s dlouhou výdrží baterie a konektivitou nový ENVY 15 nabízí.
  • Díky obrazovce OLED s rozlišením 4K s certifikací VESA DisplayHDR™ True Black dosahují digitální výtvory nové úrovně detailu a realismu. Má 100% DCI-P3 široký barevný gamut a kontrastní poměr 100 000:1 s jasem 400 nitů. Každá obrazovka s rozlišením 4K je barevně kalibrována, aby splňovala standard Delta E <2 a zajišťovala díky tomu konzistentní a přesné barvy. Dotyková obrazovka posouvá efektivitu práce na novou úroveň a přináší rychlou odezvu a pohodlné ovládání.
  • HP QuickDrop – exkluzivně k dispozici na novém ENVY 15 – hladce přenáší digitální výtvory, dokumenty, poznámky, webové stránky, adresy apod. mezi různými zařízeními – PC, iPhone, Android či tablet.

Výkon

  • Rychlé, bezproblémové přehrávání a plynulý multitasking je hračkou díky procesoru Intel® Core™ i9 (řady H) až 10. generace, grafické kartě až NVIDIA® GeForce® RTX 2060 s designem Max-Q a až 32 GB paměti DDR4.
  • ENVY 15 je první zařízení řady HP ENVY, které nabízí chladicí systém herní třídy – výparníkovou komoru a dva 12V ventilátory. V porovnání s tradičním designem tepelné trubice (heat pipe) nabízí řešení výparníkové komory HP při intenzivním zatížení o 33 % větší výkon procesoru.
  • Zařízení také obsahuje funkci HP Dynamic Power, pomocí níž dochází k inteligentní alokaci výkonu mezi CPU a GPU, a IR teplotní senzor, který podporuje Performance Control k úplnému využití teplotní kapacity.
  • Bleskově rychlé ukládání a konektivita s až 2 TB PCIe SSD a RAID 0 (2xSSD), třikrát rychlejší konektivita při přenosu souborů přes Wi-Fi 6 oproti Wi-Fi 5 a Bluetooth 5.
  • Tvořte, kdykoli a kdekoli máte náladu, s až 16,5hodinovou výdrží baterie – a zařízení opět rychle nabíjejte pomocí HP Fast Charge, nabízející 50% nabití během 45 minut.

Portfolio HP ENVY:

HP ENVY je k dispozici jako součást nejnovějšího portfolia určeného kreativním pracovníkům, vyžadujícím všestrannost a mobilitu. Patří sem:

  • HP ENVY 13: S 88% poměrem obrazovky k tělu,3 procesorem Intel® Core™ až 10. generace a volitelnou grafickou kartou NVIDIA® GeForce® MX350, s až 19,5hodinovou výdrží baterie2 a rychlou konektivitou přes Wi-Fi 615 jde o výkonné zařízení pro kreativní pracovníky s 13palcovým displejem uloženým v těle o velikosti dřívějších 11palcových modelů.
  • HP ENVY x360 13: Tento nádherný konvertibilní počítač má vynikající vzhled i funkčnost a nabízí 88% poměr obrazovky k tělu, mobilní procesory série AMD Ryzen™ 4000 s grafickou kartou Radeon™, s až 17,5hodinovou výdrží baterie, rychlou konektivitou přes Wi-Fi 5 a Bluetooth 5.0.
  • HP ENVY x360 15: S až 88% poměrem obrazovky k tělu, procesory Intel® Core™ až 10. generace, volitelnou grafickou kartou NVIDIA® GeForce® MX350 či mobilními procesory série AMD Ryzen™ 4000 s grafickou kartou Radeon™ Graphics, s až 18,5hodinovou výdrží baterie, volitelným displejem AMOLED s rozlišením 4K, rychlou konektivitou přes Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.0.
  • HP ENVY 17: S 86% poměrem obrazovky k tělu, procesorem Intel® Core™ až 10. generace, grafickou kartou NVIDIA® GeForce® MX330, s až 11hodinovou výdrží baterie, volitelným displejem UHD s rozlišením 4K, rychlou konektivitou přes Wi-Fi 61 a Bluetooth 5.0. Zařízení má tloušťku pouhých 19,9 mm a bude dostupné i ve variantě s FHD Touch displejem.

Dostupnost:

  • Mobilní pracovní stanice HP ZBook Studio a HP ZBook Create budou v České republice v prodeji od září. Ceny budou ohlášeny později.
  • HP ENVY 15 bude v České republice v prodeji od 16. června. Ceny budou ohlášeny později.
  • HP ENVY 13 bude v České republice v prodeji od 15. května za ceny od 24 990 Kč.
  • HP ENVY 17 bude v České republice v prodeji od května za ceny od 24 990 Kč.
  • HP ENVY x360 13 bude v České republice v prodeji od 15. května za ceny od 21 990 Kč.
  • HP ENVY x360 15 bude v České republice v prodeji od 20. května za ceny od 22 990 Kč.

O společnosti HP

Společnost HP Inc. (NYSE: HPQ) vytváří technologie, které usnadňují život lidem po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia osobních počítačů, tiskáren a řešení pro 3D tisk vytváříme zážitky, které ohromí. Více informací o HP Inc. naleznete na http://www.hp.com.

Zdroj informací

HP a NejBusiness.cz

Datum

25. dubna 2020

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

23. dubna 2024

Klimatická neutralita ve stavebnictví. STRABAG chce dosáhnout zdánlivě nemožného do roku 2040

Odvětví stavebnictví patří s podílem téměř 38 % na celosvětových emisích k největším znečišťovatelům...

17. dubna 2024

Bonett pod vlastní značkou otevírá první dvě CNG stanice na Slovensku

Přední český dodavatel alternativních pohonných hmot Bonett vstupuje se svojí značkou na slovenský trh....

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

Reklama

Page generated in 1.4046 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál