CBRE: Na Václavském náměstí se otevře nový dům hraček

Sparkys, český prodejce hraček, dárků, dětského oblečení a potřeb pro děti, otevře v květnu dvoupatrový dům hraček přímo na Václavském náměstí v Paláci Juliš. Obchod s celkovou plochou více než 1 000 m² se tak stane novou vlajkovou lodí firmy v České republice. Transakci zprostředkovala společnost CBRE, světový lídr v oblasti komerčních realitních služeb. Zastupovala přitom rakouský investiční fond S Immobilien AG, který exkluzivní prostory ve funkcionalistické budově z první poloviny 20. století pronajímá.

„Dům v centru Prahy na Václavském náměstí 22 je skutečně unikátní, a to nejen svým umístěním, ale také dispozičním řešením. V této lokalitě se totiž obvykle pronajímají jednotky ve velikosti od 300 do 400 m². V Paláci Juliš jsme však měli k dispozici mezonetový prostor s celkovou plochou více než 1 000 m²,“ komentuje Lucie Romeo, Consultant Advisory & Transaction Services – Retail v CBRE, a dodává: „Hledali jsme opravdu reprezentativního nájemce, který dané místo ještě povznese. Sparkys zrovna ukončil pronájem v nedaleké Havířské ulici a poohlížel se po nových prostorách na hojně frekventovaném a dobře viditelném místě. Od počátku šlo o jasnou shodu, takže obě strany uzavřely smlouvu o dlouhodobém pronájmu.“

Sparkys je součastí skupiny Wormelen group, která obchoduje s hračkami a potřebami pro děti již od roku 1990.

„Už delší dobu jsme hledali možnost přestěhovat náš ,,Dům hraček“ na viditelnější místo. Tato lokalita je jedna z nejatraktivnějších v Praze a tudíž následovalo rychlé rozhodnutí. Na zákazníky čeká útulná prodejna s lepší dostupností. Otevření předpokládáme po celkové rekonstrukci v květnu,“ dodává Jan Mařík, jednatel Sparkys.

O CBRE

CBRE Group, společnost figurující na žebříčku Fortune 500 a indexu S&P 500 se sídlem v Los Angeles, je světovou vedoucí společností v oblasti realitních služeb a investic (z hlediska výnosů za rok 2019). S přibližně 100 000 zaměstnanci poskytuje služby majitelům nemovitostí, investorům a nájemníkům prostřednictvím více než 530 poboček po celém světě (do tohoto součtu nejsou započteny dceřiné společnosti).

Společnost CBRE poskytuje širokou škálu integrovaných služeb od správy a údržby nemovitostí, obchodních transakcí, projektového managementu, investičního managementu přes oceňování nemovitostí, pronájmu a prodeje nemovitostí, strategického poradenství až po hypoteční a developerské služby. S téměř 350 zaměstnanci CBRE v České republice spravuje téměř 75 objektů komerčních budov o celkové rozloze téměř 1,2 mil. m². Pro více informací navštivte internetové stránky společnosti na www.cbre.cz.

CBRE a NejBusiness.cz

24. dubna 2020