Nordic Telecom pomáhá nemocnicím, poskytne jim internet zdarma

Český operátor Nordic Telecom pomáhá v době pandemie českým nemocnicím tím, co dokáže zajistit nejlépe – tedy poskytnutím internetového připojení. Uherskohradišťská nemocnice, Kroměřížská nemocnice, Městská nemocnice Ostrava, Nemocnice Kyjov a Podhorská nemocnice proto získají od operátora internetové připojení minimálně na tři měsíce zdarma.

Už více než měsíc se Česká republika potýká s pandemií koronaviru, která u nás zvedla obrovskou míru solidarity. Pomáhají firmy i jednotlivci a ani společnost Nordic Telecom nezůstává pozadu. Svou pozornost směřuje tam, kde je to nyní nejvíce potřeba. Peníze ušetřené za internetové služby v měsíci dubnu, květnu a červnu tak budou moci výše jmenované nemocnice využít pro jiné účely.

„Velice si vážíme všech, kteří nezůstali lhostejní k aktuální situaci a rozhodli se nám pomoci jakoukoliv formou,“ sdělil ředitel Uherskohradišťské nemocnice Petr Sládek.

„Pandemie koronaviru zasáhla celé Česko, v první linii se nachází nemocnice a jejich pracovníci, a ti potřebují směřovat veškeré prostředky na nákup ochranných pomůcek proti koronaviru. Tímto krokem se alespoň trochu snažíme nemocnicím, které jsou našimi zákazníky, odlehčit, aby se mohly soustředit na boj s virem. Zaslouží si obdiv nás všech,“ říká oblastní manažer pro firemní zákazníky Ladislav Peřestý ze společnosti Nordic Telecom.

Nordic Telecom

Nordic Telecom je telekomunikačním operátorem s vlastními sítěmi v pásmech 3,7 GHz a 420 MHz a napříč skupinou obsluhuje více než sto tisíc zákazníků. V aukci pásma 3,7 GHz získal jako jediný účastník dva bloky spektra. Na nich staví a jako první spustil moderní 5G síť, která nabízí kvalitní pevné vysokorychlostní internetové připojení vzduchem. V budoucnu tato síť umožní i superrychlé 5G datové mobilní přenosy. V pásmu 420 MHz buduje vlastní LTE síť. Současně, prostřednictvím partnerských sítí, působí jako plnohodnotný virtuální mobilní operátor. Společnost je součástí investiční skupiny Nordic Investors, jejím minoritním akcionářem je J&T Private Equity Group.

Nordic Telecom a NejBusiness.cz

20. dubna 2020