Společnost Nokian Tyres přijala opatření k zajištění kontinuity podnikání

Společnost Nokian Tyres přijala opatření k zajištění kontinuity podnikání

Nokian Tyres a Vianor nepřetržitě sledují situaci ohledně koronaviru COVID-19 a přijímají odpovídající opatření pro své zaměstnance, obchodní činnosti a své zákazníky. Naší prioritou je zajistit našim zaměstnancům zdraví a bezpečí a minimalizovat dopady na naše zákazníky. Zde je aktualizovaný přístup společnosti Nokian Tyres k současné situaci.

Aby společnost Nokian Tyres zajistila zdraví a bezpečnost svých zaměstnanců, dočasně zastaví výrobu ve všech svých továrnách.

Uzavření továrny v Daytonu je účinné od pátku 27. března a potrvá minimálně dva týdny. V ruské továrně společnosti Nokian Tyres je výroba přerušena od pondělí 30. března na dobu jednoho týdne. Nokian Tyres bude zajišťovat dodávky zákazníkům prostřednictvím svých regionálních skladů. „V obou továrnách jsme dokončili nezbytné přípravy a jsme připraveni postupovat podle pokynů místních úřadů. Společnost bude i nadále přijímat všechna nezbytná opatření, která pomohou zamezit šíření COVID-19,“ řekl Esa Eronen, senior viceprezident pro dodavatelský řetězec ve společnosti Nokian Tyres.

Přestože Rusko v neděli 29. března zavřelo své hranice, silniční nákladní doprava nebyla přerušena. Naše továrna ve Vsevoložsku se nachází přibližně 35 km od Petrohradu, který stále funguje normálně. Situace se neustále vyvíjí, proto ji bedlivě sledujeme a minimalizujeme její dopady.

V pátek 27. března skončila jednání týkající se zaměstnanců společností Nokian Tyres plc, Nokian Heavy Tyres Ltd, Vianor Holding Oy a Vianor Oy sídlících ve Finsku. Výsledkem těchto jednání je naplánované dočasné neplacené volno všech 1630 zaměstnanců ve Finsku. Délka dočasného neplaceného volna se liší v závislosti na pracovní náplni, ale činí maximálně 90 dnů na osobu do konce letošního roku. Ve společnosti Vianor Oy je toto období prodlouženo do února 2021.

Dne 6. dubna bude zahájena dvoutýdenní odstávka továrny Nokia ve Finsku. Tato odstávka, jejímž cílem je ochrana před šířením COVID-19, se bude týkat výroby pneumatik Nokian jak pro osobní, tak pro nákladní vozidla.

Nokian Tyres pečlivě sleduje aktualizace od celosvětových zdravotnických organizací a řídí se pokyny vydanými vládami ve všech zemích, kde působí. Přijímáme veškerá opatření nezbytná k tomu, abychom zaručili bezpečnost našich zaměstnanců. Dočasně jsme pozastavili veškeré služební cesty a požádali naše zaměstnance, aby se neúčastnili osobních pracovních setkání. Ve většině zemí jsme ve všech pozicích, kde to je možné, zavedli práci na dálku.

Společnost nařídila osobní karanténu všem zaměstnancům, kteří cestují do oblastí s vysokou mírou nákazy. Všichni zaměstnanci, kteří do takových oblastí cestují pracovně či soukromě, musí 14 dnů po svém návratu zůstat v domácí karanténě.

Ve Španělsku byly přerušeny stavební práce na novém testovacím centru. Dodavatelé budou v plánovaných pracích pokračovat, jakmile to bude bezpečné. Znamená to ovšem, že tento projekt bude mít určitá prodlení.

V okamžiku propuknutí nákazy v Číně jsme spustili náš celosvětový program kontinuity podnikání a podnikli jsme veškerá opatření, která jsou pod naší kontrolou, abychom zajistili bezpečnost zaměstnanců a dodávky zákazníkům. Strategická odolnost vychází ze silné doručovací sítě Nokian Tyres. Přijali jsme mimořádná preventivní opatření pro zaručení dodávek našim zákazníkům a zakázali jsme návštěvy v našich továrnách.

Ke dni 25. března je nepravděpodobné, že situace ohledně COVID-19 způsobí nedostatek surovin, který by ohrozil výrobu společnosti Nokian Tyres plc. Přijali jsme mimořádná opatření k řízení rizik, abychom snížili riziko v dodavatelském řetězci.

Většina našich dodavatelů surovin funguje normálně. Pociťujeme nicméně zpoždění jak v dodávkách, tak ve veškeré přepravě. Disponujeme však bezpečnostními zásobami, které pro nadcházející týdny pokryjí tato zpoždění. Máme rovněž záložní dodavatele. Situaci aktivně sledujeme a průběžně aktualizujeme její stav.

Zdroj informací

Nokian Tyres CE a NejBusiness.cz

Datum

3. dubna 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Zajímavosti a tiskové zprávy

12. dubna 2024

ČEPRO spouští prodej nového paliva se 100% obsahem HVO

Společnost ČEPRO od dubna pro své velkoobchodní zákazníky nabízí nové palivo s obchodním označením HVO...

25. března 2024

Direct pojišťovna překonala další dva milníky. Má 3,5 miliardy v portfoliu a půl milionu klientů

Direct pojišťovna potvrzuje svou dlouhodobou pozici mezi nejrychleji rostoucími pojišťovnami na trhu....

13. března 2024

Komerční banka bude vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od 18. března 2024 do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ...

13. března 2024

DKV Mobility rozšiřuje síť dobíjecích stanic

Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšířila svou...

12. března 2024

BILLA svoji novou identitu promítá nejen do svých prodejen

Po představení své nové obchodní strategie, zaměřené na podporu zdraví, správného stravování a na...

12. března 2024

SAP představuje novinky ve správě firemních dat s generativní AI

Společnost SAP oznámila novinky zaměřené na správu firemních dat. Nejvíce inovací včetně využití...

11. března 2024

Dell inovuje modely notebooků Latitude pro práci s umělou inteligencí

Společnost Dell uvádí na trh zcela novou řadu Latitude s podporou umělé inteligence. Notebooky vybavené...

8. března 2024

Kancelářská budova AFI City 1 dosáhla s příchodem nových nájemců plné obsazenosti

Mozaika nájemců ve vysočanském věžáku AFI City 1 je již kompletně dokončená. Mezi nové přírůstky mimo jiné...

8. března 2024

Na Slovensku uvedli do provozu největší smart bateriové úložiště nahrazující fosilní zdroje

V průmyslovém parku v Banské Bystrici bylo úspěšně uvedeno do provozu největší smart bateriové úložiště na...

3. března 2024

Zaměstnanci Penny si znovu přilepší

Obchodní řetězec PENNY pokračuje ve zvyšování mezd, ty od 1. března stouply bezmála sedmi tisícovkám...

Reklama

Page generated in 1.1627 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál