Green Fox Academy spouští bezplatné online kurzy programování pro veřejnost

Nové dovednosti budou klíčem k přežití na trhu práce. K těm nejcennějším v současnosti patří programování. Naučit se jej mohou zájemci zdarma a online. Již 30. března začne první ze čtyř kurzů společnosti Green Fox Academy. Š
kolení jsou určena pro širokou veřejnost a jejich účastníci se za tři týdny naučí vytvářet webové stránky a aplikace. Čas, který aktuálně lidé tráví doma, by měli využít smysluplně. Podle odborů totiž kvůli epidemie koronaviru může přijít o práci až 450 tisíc osob. Kódování je tedy skvělou příležitostí, jak si zvýšit kvalifikaci.

Učebny, posluchárny i školící centra zejí v tuto chvíli prázdnotou. Lidé jsou nuceni kvůli epidemii koronaviru zůstat doma. Z toho důvodu jim mnozí organizátoři vycházejí vstříc a připravují pro ně online školení.
„V této složité situaci bylo potřeba zareagovat a přesunout kompletně aktivity na internet. Nově tak naplno využíváme možnosti, které přinesla digitalizace,“ uvádí Barbora Wachtlová, provozní ředitelka společnosti Green Fox Academy, která pořádá rekvalifikační a víkendové kurzy programování, a doplňuje: „Kromě stávajících školení jsme pro zájemce z řad široké veřejnosti připravili nové třítýdenní kurzy programování webových stránek a aplikací, které jsou zcela zdarma.“

Školení budou probíhat online vždy od pondělí do pátku od 15 do 19 hodin a budou v anglickém jazyce. „Na rozdíl od klasických webinářů půjde o živé interaktivní přenosy, při kterých budou účastníci úzce spolupracovat s lektory, a nejen sledovat videonávody,“ popisuje nové kurzy Jan Nidrle, senior mentor Green Fox Academy, a dodává: „Díky osobnímu přístupu a spolupráci ve skupině bude výuka mnohem efektivnější.“

Výsledky budou vidět brzy, konkrétně už za tři týdny. V tu chvíli se účastníci můžou pochlubit vlastními vytvořenými webovými stránkami a webovými aplikacemi. Kurzy jsou rovněž dobrou příležitostí pro vyzkoušení kódování a případně přípravu na rekvalifikaci do IT.

Školení povedou kromě anglicky mluvících mentorů také čeští, kteří mohou v případě nejasností potřebné věci dovysvětlit v mateřském jazyce. Pro studium také nejsou nutné žádné znalosti programování. Lidé se vše naučí během kurzů. Jediné, co je potřeba, je notebook či počítač s připojením k rychlému internetu, komunikativní angličtina, odhodlání a vytrvalost. Vítaná je pak webkamera a sluchátka s mikrofonem pro snaží komunikaci s třídou a lektory, kteří budou každému účastníkovi individuálně kontrolovat jím vytvořený kód.

První třítýdenní kurz #StayAtHome Coding Camp začne 30. března a každé další pondělí se pak otevře nová třída. Poslední bude 20. dubna. Kapacity nejsou omezeny a vše je zdarma. Zájemci se jen musí předem zaregistrovat. Více informací o online kurzech zdarma naleznete zde.

Green Fox Academy a NejBusiness.cz

24. března 2020