WEDOS Internet nově v datacentru ČD - Telematiky

WEDOS Internet, největší a nejoblíbenější webhostingová firma v České republice, se stala dalším zákazníkem nového datacentra ČD - Telematiky. WEDOS Internet se pro datacentrum ČD - Telematiky rozhodl v rámci změn jedné ze svých tras, konkrétně Trasy 3 o kapacitě 100 Gbps, která vede ze sídla firmy v Hluboké nad Vltavou přes Havlíčkův Brod do Prahy.

„Z dlouhodobého hlediska nám switch v ČD-T umožní připojit se přímo k dalším významným ISP v datacentru ČD - Telematiky anebo přes ně do dalších datacenter v Praze. Prostě poslouží jako důležitý rozcestník, třeba pro připojení do některého peeringu, jako například NIX či Peering.cz,“ vysvětluje Josef Grill, zakladatel společnosti WEDOS Internet. „Přestože jde zatím o naši záložní trasu, jedná se o strategický prvek v naší síťové infrastruktuře, se kterým máme do budoucna další plány," dodává.

Aktuálně ČD - Telematika provozuje tři datacentra. Nejmodernější z nich je projektováno pro režim utajení stupně důvěrné a je postaveno v souladu se specifikací Tier III. Datacentrum je připojeno k vlastní optické páteřní síti ČD - Telematiky z několika nezávislých zdrojů. Samozřejmostí je nepřetržitá podpora dohledového centra a možnost přístupu oprávněných osob po 24 hodin denně.
Samotná budova disponuje záložními nezávislými zdroji energie a je součástí kritické infrastruktury státu. Prostory tedy splňují požadavky pro umístění ICT technologií těch nejnáročnějších zákazníků z oblasti státní správy, telekomunikačních operátorů, finančních institucí či dalších významných firem.

O společnosti WEDOS Internet, a.s.

WEDOS Internet, a.s. provozuje v současné době více než 343 800 domén, 104 800 webhostingů, má 246 400 zákazníků, kterým poskytuje 541 000 aktivních služeb. Společnost se stará o téměř 20 % domén a webů v České republice.

O společnosti ČD - Telematika a.s.

ČD - Telematika a.s. je významným poskytovatelem velkoobchodních internetových, datových a hlasových služeb a dodavatelem služeb v oblasti správy, údržby i výstavby optických infrastruktur. Provozuje vlastní druhou největší optickou síť v ČR, která je součástí klíčové infrastruktury státu. Portfolio svých činností doplňuje službami s přidanou hodnotou zahrnujícími systémovou integraci, diagnostiku a analýzu dat nebo kybernetickou bezpečnost. Dalším dynamicky se rozvíjejícím segmentem poskytovaných služeb je silniční telematika nebo oblast Internetu věcí, kde realizuje řešení například chytrého parkování.

WEDOS, ČD Telematika a NejBusiness.cz

21. února 2020