Projekt „dProdukce” společnosti ŠKODA AUTO získal ocenění Automotive Lean Production Award

ŠKODA AUTO je jedním ze čtyř nositelů renomované ceny Automotive Lean Production Awards: Za projekt „dProdukce“ získala česká automobilka v rámci 14. ročníku kongresu „Automotive Lean Production“ ocenění „Special Award – Smart Digital Application“. Cenu převzal v úterý ve wolfsburském AUTOSTADTu člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za výrobu a logistiku Michael Oeljeklaus.

Člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za výrobu a logistiku Michael Oeljeklaus v rámci předávání ceny zdůraznil: „Prostřednictvím projektu ‚dProdukce‘ dále důsledně sázíme na technologie po vzoru průmyslu 4.0. Důslednou digitalizací procesů optimalizujeme kvalitu výroby, šetříme čas a snižujeme náklady. Náš vysoce moderní závod v Kvasinách je v tomto ohledu jeden z nejpokročilejších v ČR.“

Letos se o cenu Automotive Lean Production Award ucházelo více než 1200 výrobních závodů ze 17 zemí, 68 nejlepších bylo pozváno do Wolfsburgu na závěrečný kongres, v jehož rámci představili nejlepší účastníci své projekty týkající se štíhlé výroby. Následně byli vyznamenáni vítězové jednotlivých kategorií.

Vedle obou laureátů z kategorií „Original Equipment Manufacturer“ a „Supplier“ udělily odborný časopis AUTOMOBIL PRODUKTION a společnost Agamus Consult dvě zvláštní ceny, z nichž jednu získala společnost ŠKODA AUTO za svou digitální aplikaci „dProdukce“, která byla v dubnu 2019 úspěšně zavedena v závodě v Kvasinách na montážní lince modelů ŠKODA SUPERB, ŠKODA SUPERB iV a ŠKODA KODIAQ.

Poté, co se již projekt v kvasinském závodě osvědčil v praxi, plánuje česká automobilka zavést „dProdukci“ také v mateřském závodě v Mladé Boleslavi a ve střednědobém horizontu ve všech závodech společnosti.

Časopis AUTOMOBIL PRODUKTION zaměřený na automobilový průmysl a poradenská společnost Agamus Consult vyznamenávají inciativou Automotive Lean Production – Award & Study takové společnosti a projekty, které mohou sloužit jako měřítko pro štíhlou výrobu a digitalizaci v mezinárodním automobilovém průmyslu. Soutěž o cenu Automotive Lean Production Awards se také proto koná v duchu hesla „Učit se od nejlepších“. Společně s účastníky se organizátoři podílí na rozvoji metod pro štíhlou výrobu a štíhlé řízení v Evropě.

ŠKODA AUTO a.s. a NejBusiness.cz

6. listopadu 2019

Žádný komentář dosud nebyl vložen