Udržitelná logistika v režii DB Schenker

Přední světový poskytovatel logistických služeb DB Schenker letos otevřel své první nízkouhlíkové centrum pro distribuci zásilek norském Oslu a již za něj získal ocenění NHO Logistics and Transport's Environmental Award. Centrální terminál omezuje emise CO2 při městském doručování až o 80 % díky použití elektromobilů a elektrokol. Oslo City hub je součástí tzv. elektrického města, městské části Osla zaměřené na aktivity spojené s titulem Evropského zeleného města pro rok 2020.

DB Schenker chce dosáhnout nulových emisí pro městské doručování v Norsku do konce roku 2020. Projekt Oslo City Hub je první zastávkou na cestě k dosažení tohoto cíle.

„Digitalizace a udržitelná řešení budou v budoucnu klíčové faktory pro konkurenceschopnost na logistickém trhu. V DB Schenker jsme na tuto budoucnost už připraveni,“ říká CEO DB Schenker Jochen Thewes a dodává: „Nízkouhlíkový Oslo City Hub je dalším krokem k výraznému omezení emisí CO2 v každodenním logistickém provozu.“

Oslo City Hub se nachází ve čtvrti Filipstadkaia v centru Osla. Budova o rozloze 457 m² je postavena z přepravních kontejnerů a je uzpůsobena tak, aby umožnila efektivní manipulaci se zbožím, které budou doručovat elektrokamiony a elektrokola.

Cena, kterou Norská obchodní komora předala zástupcům DB Schenker na letošní výstavě Transport & Logistics 2019, uznává každodenní úsilí logistické společnosti omezit emise při distribuci zboží ve městě.

DB Schenker se k udržitelným řešením dlouhodobě zavázal. Jako člen ekologické iniciativy EV100 směřuje při svozu a rozvozu zásilek do roku 2030 k nahrazení dieselových pohonů elektrickými. Ve spolupráci se švédským startupem Einride nastavuje DB Schenker nové standardy pro inteligentní mobilitu se svou první komerční flotilou autonomních elektrokamionů na světě. V leteckých a námořních přepravách spolu se svými přepravními partnery DB Schenker realizuje různá udržitelná přepravní řešení. Od roku 2010 společnost nabízí klientům zelenou přepravní kalkulačku na základě ověřených přepravních dat (www.ecotransit.org).

SCHENKER spol. s r. o. a NejBusiness.cz

4. listopadu 2019

Žádný komentář dosud nebyl vložen