Equa bank pokračuje v rychlém tempu růstu

Také ve 3. čtvrtletí  2019 pokračovala Equa bank ve dvouciferném růstu. Za prvních devět měsíců roku zvýšila banka meziročně zisk o 36 % na 355 milionů korun. Konsolidovaný zisk vzrostl meziročně o čtvrtinu na 325 milionů korun. Bilanční suma překročila 60 miliard korun, objem vkladů vzrostl o 14 % na téměř 53 miliard korun, celkový objem úvěrů se meziročně zvýšil o 16 % na 45 miliard korun.

Počet klientů se meziročně zvýšil o 16 % na 410 tisíc. Největší zájem trvale zaznamenává mobilní bankovnictví. Meziročně vzrostl počet jeho uživatelů o polovinu. Tento digitální kanál tak využívá již každý druhý klient.

„Equa bank roste již několik let po sobě dvouciferným tempem. Tak tomu bylo i ve třetím čtvrtletí letošního roku. Za tímto dynamickým rozvojem a obchodním růstem ve všech klientských segmentech stojí především pokračující zájem o naše úvěrové produkty, a to jak pro retailové, tak firemní klienty. Významný dopad do našeho ziskového hospodaření má rovněž vysoký podíl on-line distribuce a rozvoj on-line produktů, které z nás dělají předního hráče v oblasti digitálního bankovnictví. Jen za poslední rok vzrostl počet uživatelů mobilního bankovnictví o 50 procent. Každý měsíc přitom v naší aplikaci přibude nová služba nebo vylepšíme stávající,“ říká Petr Řehák, generální ředitel a předseda představenstva Equa bank.

Výsledky hospodaření Equa bank k 30. 9. 2019 dle mezinárodních účetních standardů (IFRS)*

K 30/9/19

K 30/9/18

Změna (%) Meziročně