Španělé objevují moravské regiony

Poslední zářijový týden proběhl ve Španělsku již čtvrtý ročník RoadShow Choca los Cinco 2019, kterou společně organizují zahraniční zastoupení národních centrál cestovního ruchu – Velké Británie, Izraele, Polska, Norska a České republiky.

Na pěti workshopech konajících se ve španělských městech Valladolid, Madrid, Valencie, Barcelona a Bilbao, představili více než 350 zástupcům španělských cestovních kanceláří a touroperátorů svoji bohatou turistickou nabídku a otevřeli možnost spolupráce s incomingovými cestovními kancelářemi i leteckými společnostmi.

Pěti workshopů se zúčastnily i české a slovenské incomingové cestovní kanceláře Dorado Tours, La Bohéme, MuchaPraga a E-Travel.SK.

„Ze všech měst, kde se konaly workshopy je Česko velmi dobře dostupné a ze stran španělských cestovních kanceláří jsme se setkali s velkým zájmem o destinaci Česká republika,“ říká Alejandro Zarcero ze společnosti Dorado Tours.

„Španělští turisté mají o návštěvu České republiky zájem. Každoročně jich do naší země vycestuje více než čtvrt milionu,“ říká ředitelka CzechTourism ve Španělsku Markéta Lehečková a pokračuje: „Naší snahou je nasměrovat španělské turisty do regionů a nabídnout jim takový program, aby tam trávili více času.

Největší povědomí mají zatím o Karlových Varech, Českém Krumlově nebo Plzni. Ale láká je již také Morava. Především pak Olomouc, Kroměříž, Brno, Mikulov nebo Lednicko-Valtický areál.“

CzechTourism a NejBusiness.cz

19. října 2019

Žádný komentář dosud nebyl vložen