Německá banka Helaba v Praze financuje nákup prémiového kancelářského projektu

Německá banka Helaba v Praze financuje nákup prémiového kancelářského projektu

Banka Helaba poskytuje půjčku ve výši přes 100 milionů eur na akvizici kancelářského projektu „Churchill Square“ v Praze. Kupujícími jsou realitní skupina Českomoravská Nemovitostní (ČMN) a společnost CFH.

CFH je investiční skupina, která působí v Evropě a ve Spojených státech. Zaměřuje se na investice ve velkých městech v Německu, Velké Británii, Spojených státech, Nizozemsku a Polsku. Skupina CFH v roce 2020 uskutečnila investice v celkovém objemu kolem 450 milionů eur.

Realitní skupina ČMN patří mezi přední majitele kancelářských prostor v Praze. V roce 2019 uzavřela největší deal, za kterým stál lokální investor, když do svého portfolia přidala kancelářské budovy Crystal a BLOX. V úspěšných akvizicích pokračovala i v roce 2020, kdy koupila kancelářské budovy City West C1 a C2 a zmíněný kancelářský komplex Churchill Square.

Komplex Churchill Square sestává ze dvou sousedících kancelářských budov, které byly dokončené v letech 2019 a 2020. Kancelářský komplex disponuje 32 970 m² pronajímatelné plochy a nachází se v centru Prahy, v bezprostředním sousedství pražského Hlavního nádraží, na severovýchod od Václavského náměstí. Díky blízkosti k železniční stanici se tato nemovitost může pochlubit vynikající dopravní dostupností. Z komplexu Churchill Square se navíc naskýtá výjimečný výhled na Pražský hrad. Mezi kmenové nájemce patří Deloitte, jedna z předních světových účetních a poradenských firem.

Banka Helaba působí ve střední a východní Evropě již mnoho let. Její nejdůležitější cílové trhy mimo Německo jsou Polsko a Česká republika.

Martin Erbe, ředitel centrály pro financování nemovitostí v bance Helaba, uvedl: „Jsme hrdí, že jsme pro ČMN i CFH spolehlivým finančním partnerem, navzdory této těžké době. Jsme velmi rádi, že nám bylo svěřeno financování tohoto skvěle situovaného a prémiového komplexu kancelářských budov, obsazeného vysoce bonitními nájemci.“

Radek Stacha, předseda představenstva ČMN, uvedl: „Jsme rádi, že spolupracujeme s bankou Helaba, která je silným finančním partnerem. Naše vzájemně sdílené hodnoty jsou konzervativní přístup a zaměření na prémiové, vysoce kvalitní projekty.“

Helaba

Helaba je jedna z předních bank se sídlem v hlavním městě německého finančnictví, ve Frankfurtu nad Mohanem. Skupina Helaba zaměstnává přibližně 6300 lidí a její celková aktiva dosahují 228 miliard eur. Helaba je full-servisová banka těsně začleněné do asociace německých bank a spořitelen. Poskytuje kompletní služby, které pokrývají celý hodnotový řetězec od financování, návrhu rozvoje až po provozování špičkových nemovitostí. Helaba rovněž nabízí řadu atraktivní příležitostí pro účast institucionálních investorů. Nemovitosti nejsou jedinou z hlavních oblastí podnikání banky, ovšem financování komerčních nemovitostí patří mezi její oblasti nejsilnější.

Tato oblast činnosti banky Helaba se na finančním trhu v Německu i v zahraničí navíc považuje za její nejúspěšnější, a to díky výjimečným odborným znalostem, rozumnému rizikovému profilu a atraktivní nabídce. Ve střední a východní Evropě začala Helaba podnikat v roce 2006. Banka poskytuje institucionálním investorům financování kancelářských, maloobchodních a logistických nemovitostí, a to v Polsku, v České republice a na Slovensku.

Českomoravská Nemovitostní

Českomoravská Nemovitostní („ČMN“) byla založena v roce 2016. Zaměřuje se na nákup a držbu komerčních nemovitostí v České republice. V segmentu komerčních nemovitostí cílí zejména na kancelářské budovy, které vnímá jako dobře předvídatelné a konzistentní z pohledu generování nájemních výnosů. ČMN je česká skupina s českým kapitálem. Cílem Skupiny je stabilní a dlouhodobé zhodnocení investovaného kapitálu. Celková hodnota portfolia spravovaného skupinou ČMN převyšuje 9 miliard Kč a celková pronajímatelné plocha tohoto portfolia dosáhla kolem 95 000 m².

Corporate Finance House Group

Corporate Finance House Group („CFH“) je investiční bankovní společnost založená v roce 1998. CFH je 100procentně vlastněnou dceřinou společností bankovní skupiny First National Bank Group („FNB“), která působí na Blízkém východě. CFH poskytuje specializované služby v oblasti finančního poradenství pro soukromé dluhové a kapitálové financování, fúze a akvizice, finanční inženýrství a restrukturalizaci, zvýšení a úpravy provozní hodnoty, účelové odkupy akcií, odprodeje, veřejné nabídky akcií, soukromý kapitál a financování nemovitostí. Mezi zákazníky CFH patří středně velké podniky, banky, jednotlivci s vysokými příjmy, firmy soukromého kapitálu a rodinné podniky. CFH úspěšně provedla značný počet transakcí, včetně poradenství, umístění a transakcí v oblasti soukromého kapitálu a nemovitostí se souhrnnou hodnotou přes 4 miliardy USD. CFH v současnosti působí v oblastech Levantu a Perského zálivu, v Evropě a ve Spojených státech.

Zdroj informací

Helaba a NejBusiness.cz

Datum

20. prosince 2020

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.0409 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál