Jak bude vypadat podpora z evropských fondů v příštích letech

Jak bude vypadat podpora z evropských fondů v příštích letech

Nový leták Evropské fondy po roce 2020, který připravil Národní orgán pro koordinaci Ministerstva pro místní rozvoj, představí zájemcům hlavní zdroje financování z evropských fondů, o které se budou moci ucházet v programovém období 2021-2027. Leták přibližuje podobu jak programů politiky soudržnosti, tak zdrojů řízených přímo Evropskou komisí nebo iniciativ reagujících na koronavirovou pandemii.

„Čeští zájemci o spolufinancování svých projektů z evropských fondů budou mít v příští unijní sedmiletce na výběr z celkem osmi operačních programů, které navazují na programy, které už většina zná ze současného období. Větší důraz bude kladen na takzvané finanční nástroje, které poskytují podporu prostřednictvím výhodných úvěrů a půjček. Pro uhelné regiony vzniká úplně nový program financovaný z Fondu spravedlivé transformace. Evropské zdroje zahrnují řadu dalších nástrojů podpory, a proto jsme se rozhodli ve zkratce zobrazit vše podstatné, co nyní víme, na jednom listě,“ vysvětlila Daniela Grabmüllerová, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů MMR.

Přehled podpor je aktuální k říjnu 2020; jeho konečná podoba bude předmětem dalšího jednání a je podmíněná schválením příslušné evropské legislativy. První výzvy nových operačních programů by mohly být zveřejněny do konce roku 2021.

Zdroj informací

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a NejBusiness.cz

Datum

5. listopadu 2020

Fotogalerie

Ke stažení

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.2828 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál