Brněnská firma dokáže za pomoci umělé inteligence ve výrobě rozeznat chyby na produktech

Brněnská firma dokáže za pomoci umělé inteligence ve výrobě rozeznat chyby na produktech

Brno patří mezi místa, odkud se k celosvětovým úspěchům odrazila již nejedna technologická firma. A další pomalu následuje. Jedná se o společnost PEKAT VISION, jejíž tým vyvinul technologii, která dokáže rozeznat anomálie a defekty na nejrůznějších materiálech a tvarech v průmyslové výrobě.

„Náš tým věnoval výzkumu více než dva roky a vyvinul unikátní software, který dokáže pomocí umělé inteligence rozeznat očekávané i nečekané defekty na jakémkoliv povrchu a materiálu, a to bez lidského zásahu pomocí speciálních algoritmů analýzy obrazu. Software může být využíván při průmyslové vizuální inspekci a kontrole kvality a tyto procesy výrazně usnadňuje. Příkladem použití je výroba malých kovových dílů, textilií, dřeva, ale i léků či potravin,“ říká Petr Šmíd, zakladatel a CEO společnosti PEKAT VISION a dodává: „Díky vytrvalé práci se nyní náš software řadí mezi nejpřesnější a nejrychlejší v oblasti. Kromě jedinečnosti samotného řešení je zajímavé i jeho univerzální využití při různých výrobních procesech, čímž si naše společnost získává pozornost mnoha firem z různých odvětví napříč celým světem.“

V posledních měsících poznamenaných pandemií covid-19 se technologie PEKAT VISION ukázala jako nesmírně užitečná. Větší poptávka po automatizaci přicházela od farmaceutických a potravinářských společností, které musely fungovat nepřetržitě i během krize, a tak hledaly cesty, jak zajistit bezpečný provoz.

PEKAT VISION

PEKAT VISION je zatím start-upem, ale již velice úspěšným. Společnost zvítězila v posledním ročníku AI Awards v kategorii start-up roku a stala se finalistou Startup World Cup. V současnosti má 15 zákazníků z celého světa, z nichž můžeme jmenovat například Basler AG, Techno Horizon Group a Störi Mantel. V následujících měsících se chystá otevřít zastoupení v Číně a Japonsku.

Zdroj informací

PEKAT VISION a NejBusiness.cz

Datum

20. srpna 2020

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.2144 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál