Brzdný rezistor

Brzdný rezistor

Obvod pro rekuperaci brzdné energie z elektromotorů. Pro zpomalení elektromotoru musí být ze systému odstraněna zbývající kinetická a magnetická energie. To se obvykle provádí pomocí brzdných rezistorů, které přeměňují energii na teplo.
Kromě problému, že rezistor musí přivádět velmi vysoký výkon po velmi krátkou dobu, má to nevýhodu, že energie uvolněná při brzdění již nemůže být využita.

Nový brzdný rezistor sestává z výkonového elektronického obvodu, pomocí kterého může být brzdná energie přiváděna zpět do třífázového systému. Obvod byl optimalizován pro nejvyšší spolehlivost, malou velikost síťového filtru a s ohledem na výkon EMC.

Výhody

  • Rekuperace brzdné energie elektromotoru
  • Přátelský k životnímu prostředí
  • Úspora nákladů
  • Snadné dovybavení
  • EMC kompatibilita
  • Malá velikost

Rozsah použití

Brzdný rezistor je navržen tak, aby jej bylo možné nejen integrovat do nových systémů, ale také nahradit konvenční brzdné rezistory. Taková retrofit kit umožňuje ekologicky a bez velkého úsilí dovybavit i roky provozované elektromotory. Rekuperace brzdné energie umožňuje šetřit energii, snižovat náklady a odlehčit životnímu prostředí.

Možnosti spolupráce

Metoda byla ověřena experimentálně. Vývojový tým nabízí prodej nebo licencování patentu. Je možná také spolupráci na dalším vývoji technologie.

Hodnotící ukazatele

Jedinečnost produktu

  • díky patentované technologii

Prodejní cena

Dohodou

Region

Celá ČR a SR

Kontakt

Máte-li zájem o více informací, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Podrobnější informace o zmíněném patentu, včetně představení produktu, Vám rádi poskytneme po uzavření dohody o mlčenlivosti (NDA).

Kontakt:
Petr Hamrozi
Trh firem
NejBusiness.cz

Mobil: +420 733 139 882 (CZ), +421 915 946 533 (SK), +48 600 636 460 (PL)
E-mail: trh@nejbusiness.cz

Datum zadání

15. ledna 2024

 

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

O platformě Trh firem




Reklama

Page generated in 1.0907 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál