Testovací systém pro potraviny pomoci simulace metabolických procesů

Testovací systém pro potraviny pomoci simulace metabolických procesů

Nový zkušební postup na nosném materiálu simuluje, jak chemická látka nebo potravina působí na určitý metabolický proces lidského těla, např. v gastrointestinálním traktu.
V potravinách se používá stále více chemických látek, aniž by byl znát jejich vliv na lidský organismus, zejména trávicí soustavu. Tyto chemické látky mohou vyvolat nepříjemné následky, jako jsou intolerance a alergie, nebo se dokonce podílet na nádorových onemocněních.

Na tomto nosiči je možná jak analýza látkového složení potraviny, tak následný biologický test. Je tak možné prokázat negativní, ale i pozitivní vliv chemických látek nebo potravin na metabolické procesy člověka.

Metoda na jednom nosiči poprvé kombinuje analýzu směsí látek pomocí vysokoúčinné tenkovrstvé chromatografie s biologickými testy k prokázání biologické účinnosti separovaných látek. To se provádí rychle, spolehlivě a levně. Na vzorky je potřeba velmi málo materiálu. Jsou možné různé konstrukce přizpůsobené nejrůznějším metabolickým procesům. Metodu lze také aplikovat na metabolické procesy u zvířat.

Oblasti použití jsou lékařské výživové poradenství, stejně jako analýza potravin a životního prostředí. Metodu lze použít v jakékoli analytické nebo mikrobiální laboratoři, která je akreditována pro testování vzorků potravin a životního prostředí.

Majitelé patentu hledá kooperační partnery nebo držitele licencí pro výrobu, distribuci nebo další vývoj v Evropě, USA a Asii.

Hodnotící ukazatele

Jedinečnost produktu

  • díky patentované technologii

Prodejní cena

Dohodou

Region

Celá ČR a SR

Kontakt

Máte-li zájem o více informací, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Podrobnější informace o zmíněném patentu, včetně představení produktu, Vám rádi poskytneme po uzavření dohody o mlčenlivosti (NDA).

Kontakt:
Petr Hamrozi
Trh firem
NejBusiness.cz

Mobil: +420 733 139 882 (CZ), +421 915 946 533 (SK), +48 600 636 460 (PL)
E-mail: trh@nejbusiness.cz

Datum zadání

15. ledna  2024

 

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

O platformě Trh firem




Reklama

Page generated in 1.1876 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál