Nový plazmový přístroj pro léčbu padání vlasů

Nový plazmový přístroj pro léčbu padání vlasů

Prevalence vypadávání vlasů (Alopecie) se zvyšuje v důsledku měnícího se životního stylu, zvýšeného důrazu na vzhled u mladé populace, vysoké úrovně stresu a rostoucí geriatrické populace. Kromě toho přibývá případů vypadávání vlasů v důsledku chronických onemocnění, jako je syndrom polycystických vaječníků (PCOS), rakovina nebo revmatoidní artritida.
Vědci vyvinuli nové plazmové zařízení podobné kartáči pro bezchemické ošetření pokožky hlavy za účelem podpory růstu vlasů. S malým přístrojem se snadno manipuluje a dokáže výrazně zlepšit mikrocirkulaci i saturaci kyslíkem, což jsou klíčové parametry pro stimulaci růstu vlasů.

Současné možnosti léčby vypadávání vlasů jsou drahé transplantace vlasů, laserové a světelné terapie nebo léky (Rogaine a Propecia). Mezi běžné nežádoucí účinky patří lokální podráždění pokožky hlavy se šupinatím, zarudnutím a svěděním, pálením nebo podrážděním oka a rozvojem alergické kontaktní dermatitidy.
Kromě toho jsou hlášeny případy přetrvávajících sexuálních, neurologických, duševních a fyzických vedlejších účinků. Existuje tedy vysoká neuspokojená potřeba levných možností léčby bez celého seznamu nežádoucích vedlejších účinků. 

Vědci vyvinuli kartáčové nízkoteplotní plazmové zařízení pro ošetření pokožky hlavy. Přístroj dokáže výrazně zlepšit mikrocirkulaci i saturaci kyslíkem, což jsou klíčové parametry pro stimulaci růstu vlasů. 

Výhody

Pole plazmových elektrod pro efektivní plazmové ošetření („plazmový kartáč“). Mezi jednotlivými elektrodami se nevytváří žádné elektrické pole. Plazma se vznítí pouze od elektrod k pokožce hlavy. Netermální (studená) plazma může být bezpečně aplikována na kůži. Dielektrická rozpěrka na konci elektrod - slouží jako rozpěrka a jako ochrana pokožky hlavy proti poškrábání. 

Snadno ovladatelné plazmové zařízení pro jednoduchou, ale efektivní domácí aplikaci. 

Rozsah použití

Ošetření vlasové pokožky pro stimulaci růstu vlasů. 

Možnosti spolupráce

Vývojový tým hledá partnery se zájmem o odkup licence (patentu)

Hodnotící ukazatele

Jedinečnost produktu

  • díky patentované technologii

Prodejní cena

Dohodou

Region

Celá ČR a SR

Kontakt

Máte-li zájem o více informací, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit. Podrobnější informace o zmíněném patentu, včetně představení produktu, Vám rádi poskytneme po uzavření dohody o mlčenlivosti (NDA).

Kontakt:
Petr Hamrozi
Trh firem
NejBusiness.cz

Mobil: +420 733 139 882 (CZ), +421 915 946 533 (SK), +48 600 636 460 (PL)
E-mail: trh@nejbusiness.cz

Datum zadání

10. ledna 2024

 

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

O platformě Trh firem




Reklama

Page generated in 1.3223 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál