Martin Vašek generálním ředitelem Hypoteční banky a ČSOB Stavební spořitelny

Martin Vašek generálním ředitelem Hypoteční banky a ČSOB Stavební spořitelny

S účinností od 1. 11. 2022 se Martin Vašek stal generálním ředitelem Hypoteční banky a ČSOB Stavební spořitelny. V rámci skupiny ČSOB se přesouvá z pozice generálního ředitele ČSOB Penzijní společnosti a KBC Asset Management, pobočky ČSOB. V těchto pozicích ho nahradí Marcela Suchánková.

Martin Vašek hodlá ve svých nových rolích i nadále podporovat a přispívat k vnímání skupiny ČSOB jako jedničky v oblasti bydlení. Ještě více chce propojit produkty spojené s bydlením se skupinou ČSOB, tak aby mohli klienti jednodušeji využívat výhod spojených se zázemím silné finanční skupiny, a to na jednom místě nebo prostřednictvím jedné aplikace. Mezi další cíle patří digitalizace procesů a s ní spojená inovace služeb.

Martin ve skupině ČSOB působí již déle než 17 let. Do ČSOB nastoupil v roce 2005 na pozici ředitele útvaru Podpora finančních trhů, kde byl zodpovědný za zpracování a vypořádání obchodů uzavřených na finančních a kapitálových trzích. Po čtyřletém působení v ČSOB přestoupil do Hypoteční banky, kde zastával pozici finančního ředitele a zároveň byl členem představenstva zodpovědným za finanční oblast. V únoru 2013 se vrátil do ČSOB, aby vedl útvar Zpracování operací a nákup, poté útvar Produkty a integrace a následně se stal výkonným ředitelem Retailové pobočkové sítě. V roce 2019 se stal generálním ředitelem ČSOB Penzijní spořitelny a KBC Asset Management, pobočky ČSOB. Zároveň zastával pozici výkonného ředitele za oblast investičních produktů ve skupině ČSOB.

Martin vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor Finance, vedlejší obor Ekonomika průmyslového podniku. Úspěšně absolvoval vzdělávací program pro výkonný management - INSEAD, ve francouzském Fountainebleau. Zároveň je držitelem členství v ACCA. V roce 2017 absolvoval KBC university.

Zdroj informací

Československá obchodní banka a. s. a NejBusiness.cz

Datum

1. listopadu 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.2607 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál