Jana Haasová byla zvolena místopředsedkyní Rady evropských energetických regulátorů

Jana Haasová byla zvolena místopředsedkyní Rady evropských energetických regulátorů

Valné shromáždění Rady evropských energetických regulačních orgánů (CEER) zvolilo dne 25. října 2022 členy správní rady. Jednou ze dvou nově zvolených místopředsedkyň se stala zástupkyně ERÚ Jana Haasová. Na evropské půdě tak zúročí své bohaté profesní zkušenosti a Česká republika získá silný mandát v diskusích o budoucnosti společné evropské energetické politiky na mezinárodní platformě.

Dobrovolné sdružení CEER je profesní asociací sídlící v Bruselu. CEER byl založen v roce 2000 a funguje jako platforma pro spolupráci, výměnu informací a pomoc mezi národními energetickými regulačními orgány v Evropě. Sehrává tak roli prostředníka na úrovni Evropské unie a na mezinárodní úrovni. V současné době CEER sdružuje zástupce ze 30 členských zemí a 9 pozorovatelských zemí.

„Komunita evropských energetických regulátorů byla vždy silným zastáncem spotřebitelů, a v aktuální energetické krizi musí naše aktivita a pomoc směrovat především k nim. Je velmi důležité, aby byly v rámci diskuse v EU využity všechny zdroje k nalezení správných opatření a aby nebyla přehlížena stanoviska vnitrostátních regulačních orgánů. Tyto aspekty můžeme brát jako výzvu pro efektivní sdílení našich odborných znalostí a zkušeností. Rovněž je mezi regulátory zapotřebí nastavit procesy na základě zkušeností získaných z předešlých krizí tak, aby co nejlépe odrážely současnou situaci a pomáhaly vnitrostátním regulačním orgánům držet krok s aktuálními trendy,“ dodává ke svému zvolení nová místopředsedkyně CEER Jana Haasová.

Zdroj informací

Energetický regulační úřad a NejBusiness.cz

Datum

27. října 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.3498 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál