ROWAN LEGAL posiluje advokátka Romana Szuťányi, Michaela Jiříková jmenována seniorní advokátkou

ROWAN LEGAL posiluje advokátka Romana Szuťányi, Michaela Jiříková jmenována seniorní advokátkou

Advokátka Romana Szuťányi posiluje advokátní kancelář ROWAN LEGAL. Na starosti bude mít vedení pracovně-právní specializace a její další rozvoj. V ROWAN LEGAL zároveň povýšila do pozice seniorní advokátky Michaela Jiříková, která se věnuje korporátnímu právu.

Romana Szuťányi do ROWAN LEGAL přichází z KPMG Legal, která je součástí nadnárodní poradenské sítě KPMG. Je zkušenou expertkou na pracovní právo, kterému se věnuje více než 15 let. Specializuje se především na problematiku individuálních a kolektivních pracovně-právních vztahů, přípravu smluvní dokumentace a vnitřních předpisů, pracovně-právní compliance, řešení etických incidentů na pracovišti či ochranu soukromí zaměstnanců.

Kromě advokátní praxe se této problematice dlouhodobě věnuje i na vysokoškolské půdě a v rámci manažerského vzdělávání. „Předávat znalosti a zkušenosti studentům je pro mě stejně důležité jako poskytovat právní poradenství klientům. Věřím, že moje působení v ROWAN LEGAL napomůže jak rozvoji byznysu v oblasti pracovního práva, tak spolupráci se studenty tuzemských vysokých škol,“ uvedla při nástupu Romana Szuťányi.

„Romana je svým zaměřením a zkušenostmi velice důležitou posilou pro náš tým. Je uznávanou expertkou na pracovní právo s řadou klíčových kompetencí a zkušeností. Pracovní právo je v posledních letech velice rychle se měnící právní disciplínou, především pak v souvislosti s mezinárodní mobilitou. Pevně věřím, že Romana nám pomůže ještě více rozvinout aktivity v této oblasti,“ dodal Michal Nulíček, partner kanceláře.

Romana Szuťányi je absolventkou Právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni a absolvovala několik studijních pobytů na právnických fakultách v Belgii a Francii. Kromě českého jazyka hovoří anglicky a francouzsky.

Michaela Jiříková, která byla povýšena do pozice seniorní advokátky, se ve své praxi specializuje na oblast práva obchodních korporací, fúzí a akvizic a transakčního poradenství. Má zkušenosti s poskytováním právních služeb českým i zahraničním klientům převážně ze soukromého sektoru. V oblasti akvizic a prodejů se v minulosti účastnila řady transakcí v odvětvích finančního, výrobního, stavebního a energetického průmyslu. Rovněž se věnuje poradenství v oblasti regulace finančního trhu, zejména ve vztahu k finančním a úvěrovým institucím, a také soutěžnímu právu.

„Michaela v průběhu svého několikaměsíčního působení v ROWAN LEGAL prokázala, že je velmi slibnou advokátkou s vynikající erudicí v oblasti fúzí, akvizic a korporátního práva. Věřím, že poziční posun jí umožní nejen další rozvoj v rámci její odborné způsobilosti, ale také v ostatních oblastech, které k advokacii patří, a rádi bychom ji tímto krokem v jejím rozvoji co nejvíce podpořili,“ uvedl u příležitosti jejího povýšení Jan Frey, partner ROWAN LEGAL.

Michaela Jiříková je absolventkou Právnické fakulty Univerzity Karlovy, zkušenosti sbírala rovněž na Právnické fakultě Univerzity v Antverpách v Belgii.

Zdroj informací

ROWAN LEGAL a NejBusiness.cz

Datum

26. září 2022

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1382 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál