SAP posiluje obchodní a komunikační tým v Česku

SAP posiluje obchodní a komunikační tým v Česku

Největší světový dodavatel podnikového softwaru, společnost SAP posiluje v Česku vedení obchodního týmu o Petera Demutha, Michala Košťála a Michala Říhu. Zaměří se na nové akvizice, posílení komerční sekce a podporu zákazníků. Na pozici manažera komunikace pro Česko a Slovensko nastupuje Dominik Ježek, který přechází z agentury Havas PR.

„SAP má v Česku přes 1400 firemních zákazníků a dále zlepšuje svou pozici na trhu. To je pro nás velkým závazkem. Musíme mít proto tým připravený poskytnout péči a podporu, kterou naši zákazníci potřebují. Jsem moc ráda, že se nám daří trvale posilovat vedení SAP o nové tváře, ale i nabídnout nové příležitosti stávajícím kolegům a přenášet zkušenosti z jednotlivých oddělení, a tím zkvalitňovat péči o zákazníky,“ říká Hana Součková, generální ředitelka SAP ČR.

V reakci na zvyšující se počet českých podniků s mezinárodními ambicemi vytvořil SAP v Česku tým zaměřený na akvizice nových zákazníků, který povede Peter Demuth. Mezi jeho hlavní priority bude patřit také úzká spolupráce s implementačními partnery, zejména v rámci přechodu zákazníků na systémy nové generace. V SAP vedl presales tým v Česku a na Slovensku a dříve též působil na vedoucích pozicích v technologických společnostech Atos, CHG-Meridian či Hewlett-Packard.

Michal Košťál se po dvou letech vrací do SAP ze společnosti NTT DATA, kde působil v roli ředitele marketingu a obchodu. V SAP povede obchodní tým zaměřený na klíčový segment korporátních zákazníků a komerčního sektoru, kde zužitkuje své dlouholeté zkušenosti z oblasti energetiky, výroby, maloobchodu a finančních služeb. Kromě vedení týmu se bude soustředit i na oblast inovací a digitální transformaci dlouholetých klientů.

Se zrychlujícím se přechodem do cloudu posiluje SAP i tým podpory prodeje, do jehož vedení v Česku a na Slovensku nastupuje Michal Říha. V SAP pracuje přes dvacet let, během kterých zastával různé vedoucí pozice v oblasti projektového managementu a věnoval se dlouhodobé spolupráci s klíčovými zákazníky a partnery. V nové roli se zaměří na projekty spojené s transformací podnikání, udržitelností a adopcí nových metodik, jako jsou cloudové a hybridní architektury.

Komunikaci v Česku a na Slovensku povede Dominik Ježek, který bude mít na starosti PR včetně vztahů s médii a veřejností. Do SAP přichází z agentury Havas PR, kde vedl tým se zaměřením na oblast financí, IT a FMCG. Pro agenturní klienty tvořil a realizoval komunikační strategie zahrnující obsahové platformy i sociální média a řešil firemní, CSR a krizovou komunikaci.

Zdroj informací

SAP a NejBusiness.cz

Datum

30. srpna 2022

Fotogalerie

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1721 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál