Náměstkem člena vlády byl jmenován Jan Fluxa

Náměstkem člena vlády byl jmenován Jan Fluxa

Místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš dnes jmenoval náměstkem člena vlády Jana Fluxu. Nahradí Ondřeje Profanta, který se i nadále bude věnovat digitalizaci. Výměna náměstků proběhla v souladu s dohodou v rámci vládní koalice.

„Rád bych poděkoval dosavadnímu panu náměstkovi Ondřeji Profantovi za jeho odvedenou práci. Rozhodně se ale neloučíme, protože se bude své agendě digitalizace věnovat i nadále a soustředit se na budování digitalizační sekce na Úřadu vlády. Na MMR s ním budu stále spolupracovat například na projektu digitalizace stavebního řízení. Jan Fluxa, který je už několik měsíců mým poradcem, má velké zkušenosti s minulým evropským předsednictvím, kdy působil právě na MMR. Pro resort bude jistě velmi cennou devizou,“ řekl místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

„Věřím, že mé dosavadní zkušenosti budou pro ministerstvo přínosem. Rád bych se zaměřil nejen na agendu předsednictví, ale chtěl bych pomoci i v oblasti cestovního ruchu a podílet se na agendě evropských fondů,“ říká náměstek člena vlády Jan Fluxa. Právě cestovní ruch je jednou z hlavních oblastí, na které se má Jan Fluxa podle Bartošova zadání zaměřit.

Nový náměstek Fluxa je již nyní zapojen do aktivit souvisejících s aktuálně probíhajícím předsednictvím ČR v Radě EU, a to jak po organizační, tak po obsahové stránce. Po svém jmenování se zaměří především na aktuální projednávání nových legislativních návrhů v oblasti politiky soudržnosti a cestovního ruchu od úrovně pracovních skupin až po Radu EU. Na úkolech spojených s předsednictvím se tak budou vedle ministra Ivana Bartoše podílet oba náměstci člena vlády, Jan Fluxa a Radim Sršeň.

V agendě náměstka Fluxy bude například také dohled nad plněním jednotlivých komponent Národního plánu obnovy spadajících pod resort MMR či problematika veřejných zakázek a veřejných dražeb. Bude též aktivně zapojen do příprav digitalizace správy v oblasti cestovního ruchu systémem e-Turista, který sníží administrativní zátěž podnikatelů i obcí a zefektivní výběr ubytovacích poplatků.

Náměstek Jan Fluxa v současné době zastává funkci místostarosty druhého plzeňského obvodu, kterou s podzimními volbami opustí.

Ministr Bartoš předal náměstkovi člena vlády dopis s popisem jeho politické mise v rámci resortu. Dopis obsahuje vymezení činnosti a konkrétní témata, na kterých bude v následujících měsících pracovat.


Dopis ministra Bartoše na náměstka Fluxu.

Zdroj informací

Ministerstvo pro místní rozvoj a NejBusiness.cz

Datum

1. srpna 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.1296 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál