O nábor a employer branding ve startupu Ydistri se postará nová HR manažerka Nikola Kříteková

O nábor a employer branding ve startupu Ydistri se postará nová HR manažerka Nikola Kříteková

Pozici HR manažerky ve startupu Ydistri nově zastane Nikola Kříteková (33). Ta přichází po zkušenostech z HR managementu v Poslanecké sněmovně ČR a ve společnosti MALL Group a ve startupu bude mít na starost zejména budování silné zaměstnanecké značky, podobně jako nábor nových zaměstnanců. Ten má startupu, který se zaměřuje na optimalizaci skladových zásob a redistribuci deadstocku, pomoci zejména s expanzí na americký trh.

Ze své pozice ve společnosti MALL Group se Kříteková během dvou let svého působení starala o kompletní personální provoz. Na starost měla veškeré procesy náboru, onboardingu i offboardingu a zodpovědná byla také za firemní vzdělávání v odpovídajících segmentech. Zkušenosti v oblasti lidských zdrojů má Kříteková také z Poslanecké sněmovny ČR, kde se v uplynulém roce podílela na sestavování ministerských kabinetů a účastnila se rovněž výběrových řízení do správních a dozorčích rad.

Ve startupu Ydistri bude mít Nikola Kříteková v návaznosti na růst firmy na starost zejména restrukturalizaci veškerých HR procesů. Prioritou je v první fázi nábor nových zaměstnanců, rozšiřování a skladba jednotlivých týmů a s tím související implementace adaptačního procesu. V další fázi růstu Ydistri plánuje rozšířit své působení zejména na americkém trhu. V následujících letech je tak pro Křítekovou prioritou nastavení mezinárodního employer brandingu, vytváření nových zahraničních týmů a budování dalších poboček.

„S myšlenkou práce ve startupu jsem si pohrávala již dlouho. V řešení problému mrtvých zásob vidím velký potenciál, proto mě vize Ydistri zaujala na první pohled a přizpůsobit veškeré HR procesy rychlému růstu firmy je pro mě velkou výzvou. Mým cílem je pomoci Ydistri vybudovat silnou zaměstnaneckou značku tak, abychom se jako zaměstnavatel vryli do povědomí a usnadnili si tak cestu k expanzi a stavění nových zahraničních týmů a zároveň podpořili vnitřní integritu těch stávajících,” vysvětluje Nikola Kříteková, HR manažerka startupu Ydistri.

Právě expanze je pro startup, který v uplynulých letech zaujal přední české i zahraniční investory v čele s V-Sharp Venture Studio Michala Menšíka, Nation 1 či švýcarskou společností Falco Capital, prioritou číslo jedna. V současné době firma mimo Českou republiku působí také v Polsku, Maďarsku, Německu či v Jižní Americe. Právě v americkém trhu vidí společnost velký potenciál a velké ambice tak má nejen v Evropě, ale zejména ve Spojených státech.

Zdroj informací

Ydistri a NejBusiness.cz

Datum

13. července 2022

Sociální sítě NejBusiness.cz

Doporučujeme

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:

Reklama

Page generated in 1.2872 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál